Sebebi kırmızı biberlerin mevsimi geçmeden buzluğa biber yerleştirmek.
Kırmızı biberler son günlerini yaşıyor, yakında hem fiyatı yükselecek, hemde tezgahlardan kalkacaklar.
Onun için kırmızı biber alıp, haşlayıp, zarını soyup, buzluğa yerleştiriyorum.
Sebzeli börek yaparken kırmızı biber benim en mühim malzemem olduğu için bu şekilde hazırlayıp, buzluğa atıyorum.
Bakınız; Sebzeli Börek
Bugün tarifini verdiğim kırmızı biber rulolarını da iftara 15-20 dakika kala buzluk için hazırladığım biberlerin birazını ayırarak yaptım.
Koşturmalı bir saat olduğu için resim çekimleri ne yazık ki çok özenli olmadı😌
Kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerim BURADA
Kırmızı biberi birde çiğken mercimek büyüklüğünde doğrayıp, buzdolabı poşetine
yerleştirip, buzluğa kaldırıyorum.
Daha sonra kış aylarında, biberin olmadığı zamanlarda, yemeklere özellikle bakliyatlara ekliyorum.
Domates gibi ezilip yok olmadığı için hem görüntüsü, hemde tadı nefis oluyor.
Eskiden kırmızı biberleri sadece suda haşlayıp, zarını soymaya çalışırdım ama çok zor olurdu.
Sonradan farkettim ki kırmızı biber dolması yaptığım zaman kabuk çok çabuk soyuluyor.
Bende haşlama suyuna tuz ve yağ ilave ettim.
15-20 dakika yağlı-tuzlu suda haşlanan biberleri sudan çıkarıp, hemen soğuk su dolu kaba aktardım, sonuç harika oldu.
Beni hiç uğraştırmadan hemen zarı soyuldu.
Bütün keramet yağ ve tuzdaymış.
Kırmızı biberi fırında veya mangalda közleyerek zarını çıkarma işlemi var, onun tarifi de 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
KIRMIZI BİBER RULOLARI;
Malzemeler;
7-8 adet haşlanmış zarı soyulmuş kırmızı biber yada konserve kırmızı biber,
250 gram sert beyaz peynir,
4-5 dal maydanoz,
7-8 adet taze soğan dalı,
Tuz, zeytinyağ.
TARİFİ;
Kırmızı biberlerin yarımını tabağa yerleştirin, bir kenarına maydanozlu beyaz peynir yerleştirip, sigara böreği gibi sarın.
Bütün biberleri bu şekilde sarın.
Taze soğan dallarını kaynar suya batırıp çıkarın.
Kırmızı biber rulolarını yumuşamış olan taze soğan sapları ile bağlayın.
Biberleri kendiniz haşlayarak hazırladıysanız tuz ve yağ ilave edin, konserve kullandıysanız tuza ve yağa gerek yok.
"Afiyet Olsun"
kırmızı bibere bayılırım hele seninkiler nefis görünüyor ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSilkırmızı biberi severim çok da faydalı ellerine sağlık rulolar harika olmuş cnm
YanıtlaSiliyi haftalar
sevgiler
bayılırım kırmızı bibere ellerine sağlık. Bakliyatlar için verdiğin öneri içinse sağol hemen pazardan alıp ondanda yapacağım. Sevgiler...
YanıtlaSilmm cok lezzetli gorunuyor ellerine saglik canim yiyesim geldide uzanamadim :D
YanıtlaSilne guzel olmus eline saglik.Biberleri hazirlaman ne guzel fikir kisin rahatca kullanirsin bende minik dograyim kaldirayim canim sevgilerr
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilbunlar tam seyirlik. ne kadar şık olmuşlar.Ayrıcada vitamin deposu.ellerinize ve yüreğinize sağlık
www.anilarvemutfagim.blogcu.com
Ne güzel ediyorsun buzluga atipta,dedigin gibi ilerde pahali olacak burda da.Alip atmak lazim diyorum bende:)
YanıtlaSilEline saglik canim.
Selamlarimla,serap.
bayılırım bende ne kadar şık görünüyorlar ellerine sağlık canım..kocaman sevgiler
YanıtlaSilcok guzel gorunuyorlar super olmuslar
YanıtlaSilmerhabalar canım ellerine sağlık harika olmuşlar.bende dondurucu işini hallettim.ama bende yıkayıp,çatalla delip fırın tepsisine diziyorum.15-20 dakika sonra pişiyor.kabuğuda zar gibi soyuluyor.o da çok güzel oluyor.ellerine sağlık.çok öpüyorum canım
YanıtlaSilkırmızı biberi çok severim közlemesi haaması hepsi çok güzel ellerine sağlık ablacım...
YanıtlaSilKirmizi biberlerin çekirdeklerini çıkarıp tuz ve yağlı suda kaynatıp konserve yapılır mı.yada siz kavanoz konserve nasıl yapıyorsunuz.
YanıtlaSilMerhaba,
SilKusura bakmayın şehir dışında olduğum için sorunuzu çok geç gördüm, geç cevaplıyorum.
Kırmızı biberlerin zarını çıkarmak için yağlı-tuzlu su da kaynatıp veya fırında közleyerek zarını soyduktan sonra tuz ve zeytinyağı ile harmanlayın.
Turşu gibi olmasını isterseniz sirke ve sarımsak da ilave edebilirsiniz.
Biberleri yarım kiloluk kavanozlara doldurup, ağzını yeni kapaklarla sıkıca kapatın.
Derin bir tencerenin içine bir bez serin üzerine kapaklarının üzerine gelecek şekilde kavanozları yerleştirin.
Kavanozlar kaynarken birbirine çarpmasın diye aralarına da bez koyabilirsiniz.
Kavanozların üzerine gelecek kadar su doldurup, kaynatın.
15-20 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.
Kaynadığı tencerenin içinde soğumasını bekleyin.
Kolay gelsin.