31 Ekim 2019 Perşembe

FIRINDA KIRMIZI BİBER KÖZLEME

Muhterem'le Afiyetle

Kırmızı biber közler misiniz?
Közlediğiniz bu biberleri hemen mi kullanırsınız, yoksa kışlık olarak dondurucuya kaldırmak yada turşu yapmak gibi işlemlerden mi geçirirsiniz?
Ben her sonbahar buzluğa közleyerek yada haşlayıp zarını soyarak biber koyuyorum.
Bu biberlerin her türlü kullanım alanı var.
Çorbadan, salata yapımına, garnitür yapmaya kadar çok çeşitli kullanım alanı var.
Benim buzluğumda yer alma sebebi ise daha çok Sebzeli Börek yapmak için oluyor.
Sebzeli böreğin en önemli malzemesi kırmızı biber olduğu için onu dondurucumda bulundurmam gerekiyor.
Fırında biber közlemek hiç gözünüzü korkutmasın.
Fırında kızarıp, yumuşayan biberleri kapaklı bir kapta veya poşetin içinde bekletiyorsunuz.
Daha sonra kolayca zarını soyuyorsunuz.
Közleme yapacağınız biberleri mutlaka etli kalın kırmızı biberlerden seçin.
İnce olan biberler közlenince çok iyi olmuyor.
Bu biberleri hazırladıktan sonra bazı tarifler hazırladım, onları da önümüzdeki günlerde yayınlayacağım.
Biberleri közledikten sonra kullanmayacaksanız; porsiyonlara ayırıp, buzdolabı poşetlerine veya saklama kaplarına yerleştirip buzluğa kaldırabilirsiniz.

Güncelleme; 
Bu tarifi verdiğim günlerde  kırmızı biberi sapı ve çekirdeği ile pişirip, daha sonra ayıklıyordum ama pişen biberden çekirdek ayıklamak zor oluyordu. Son zamanlarda biberin sapını ve çekirdeklerini çıkararak yapmaya başladım. Size de öneririm, çekirdekle uğraşmadığınız için işiniz çok daha kolay oluyor.

"Afiyetle Kalın"


kapya biber resmi
Çiğ yada közlenmiş kırmızı biber ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

közlenmiş kırmızı biber
FIRINDA KIRMIZI BİBER KÖZLEME;
Malzemeler;
2 kilo etli ve kalın kırmızı kapya biber,
Yağlı kağıt,
Kapaklı bir kap veya poşet.

FIRINDA KIRMIZI BİBER KÖZLEME TARİFİ; 
Kırmızı biberleri yıkayın.
Bıçakla bir kaç yerinden delin.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Biberleri tepsiye dizin.

kış hazırlıkları
Biberleri 200 dereceye ayarlı fırında pişirmeye başlayın.
Gerekirse biberleri kızardıkça tepsinin içinde alt üst çevirebilirsiniz.
Biberler yumuşayıp, üzeri yer yer yanmaya başlayınca közleme işlemi tamamlanmış demektir.

Közlenen biberleri sıcakken kapaklı bir kabın içine veya bir poşetin içine yerleştirin, ağzını sıkıca kapatın.
Kapaklı kapta bekleyen biberler daha kolay soyuluyor.

Bu şekilde 15-20 dakika bekletin.

 Kabın içinden çıkardığınız biberlerin zarını soyun.

Biberin sapını çıkarın.
İçinde ki tohumlarını çıkarın.

Diğer biberlere de aynı işlemi yapın.


dondurucu için tarifler
Bütün biberleri temizledikten sonra size lazım olarak miktarlarda porsiyonlara ayırıp, buzdolabı poşetlerine yerleştin.
Ağzını sıkıca kapattığınız poşeti dondurucuya kaldırabilirsiniz.

Hazırladığınız közlenmiş biberlerle garnitür, meze, salata ve çorba hazırlayabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...