Sağlıklı beslenmeye karar verince bazı şeyleri hayatınızdan çıkarmanız gerekiyor.
Mesela katkı maddeli ürünleri kullanmamak, paketli ürünlerden uzak durmak gibi.
Tabii bu durum büyük bir emek istiyor.
Eskiden bu kadar çok hazır ürün olmadığı için her şeyi kendimiz yapıyorduk.
Sonra bize paketli ürünlerin kolaylığı sunuldu, onlarla uzun yıllar yaşadık.
Şimdi aslında o ürünlerin o kadar da sağlıklı olmadığını öğrenmeye başladık.
Artık pek çok kişi sağlıklı ürüne ulaşmak için evde kendisi yapmaya başladı.
Ev yapımı hazırlanan ürünlerden birisi de bugünkü tarifimiz olan fıstık ezmesi.
Elbette hazır olarak satılan fıstık ezmeleri var fakat onlara daha dayanıklı ve raf ömrünün uzun olması için bazı katkı maddeleri ilave ediliyor.
Evde yapılan fıstık ezmelerinde kimyasal olabilecek bir şey yok.
Zeytinyağı ve bal ile kıvam vererek ezmenizi hazırlayabilirsiniz.
Bu tarifin uğraştıcı tek noktası var, o da tek tek fıstıkların kabuğunu soymak.
Birde çok sağlam motoru olan bir mutfak robotuna ihtiyacınız var.
Bütün işi mutfak robotu yaptığı için dayanıklı bir robota ihtiyacınız olacak.
Tarifi yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli husus, mutfak robotunu arada dinlendirmek.
Bu tarifi çok severek hazırladım, tadını da ailece çok sevdik.
Tadını o kadar çok sevdik ki 2-3 gün içinde tamamen bitti 😄
Hazırladığım ev yapımı fıstık ezmesini kullanarak ayrıca yulaf ezmeli, kuru meyveli, muzlu bir bonbon hazırladım.
Bonbonun tarifini de en kısa zamanda ekleyeceğim.
Ev Yapımı Fıstık Ezmesi tarifini Hafif Tarif sitesindeki tarif ile hazırladım.
"Afiyetle Kalın"
EV YAPIMI FISTIK EZMESİ;
Malzemeler;
500 gram tuzsuz yer fıstığı,
Not;
Fıstığınız iç fıstık olarak 500 gram olmalı, kabuklarını soyduğunuz zaman kullanacağınız fıstığın gramı düşecektir.
2 yemek kaşığı dolusu pekmez veya bal (ben kestane balı kullandım)
1 veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı, (tereyağ veya Hindistan cevizi yağıda kullanılabilir)
1 çimdik tuz,
Tarifte; varsa vanilya özütü denmiş, ben toz vanilya kullandım.
EV YAPIMI FISTIK EZMESİ TARİFİ;
Yer fıstıklarının kabuklarını soyun.
Fıstıkların dışını saran ince tabakayı daha kolay soymak için fırında biraz ısıtıp daha kolay soyabilirsiniz.
Kabukları soyulan fıstıkları tavanın içine koyup, ocakta 5-6 dakika kavurun.
Fıstıkları kavurma işlemi tat verdiği kadar, sıcak olduğu için robotta daha kolay püre olmasını da sağlıyormuş.
Kavrulan fıstıkları mutfak robotunun içine dökün.
İçine 1 veya 2 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edin.
Tarifte pekmez veya bal önerilmiş.
Ben kestane balı kullandım.
Robotun içine 2 yemek kaşığı bal ilave edin.
Ayrıca isteğe bağlı olarak 1 paket toz vanilya ilave edin.
Mutfak robotunun içinde ki malzemeleri, robotu arada sırada durdurup tekrar çalıştırarak püre haline getirin.
Hazırladığınız fıstık ezmesini kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatın.
Buzdolabında muhafaza edin.
"Afiyet Olsun"
Afiyetle yiyin ellerinize saglik
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil