2 ay aradan sonra Perşembe günü 5.8'lik depremin olduğu gün İstanbul'a döndüm.
Kaderde o depremi yaşamak varmış.
Şükürler olsun ki deprem ciddi bir hasara yol açmadı fakat pek çoğumuzun deprem korkularını tetikledi, geri getirdi😔
Rabbim bir daha ülkemize böyle felaketler yaşatmasın, beterinden korusun İnşaAllah.
Bugünkü tarifimizden bahsedecek olursam;
Yeşil mercimek, sağlıklı bir protein kaynağı olan, daha çok çorba yapmak için kullandığımız bir bakliyat.
Benim için yeşil mercimek çorba dışında da, pek çok yemeğe eşlik edicidir.
Mesela Ispanağın içine pirinç yerine mercimek koyabilirsiniz, bulgur pilavınızı, karabuğday pilavınızı yeşil mercimek ile lezzetlendirebilirsiniz.
Çeşit çeşit salata hazırlayabilirsiniz.
Kuskuslu, erişteli-tavuklu, pirinçli-kuş üzümlü olmak üzere daha önce yeşil mercimekle farklı salata tarifleri verdim.
Bu bahsettiğim tariflere aşağıya eklediğim linklerle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Bugünkü salatamızın malzemeleri garnitür ürünlerden (turşu, mısır) oluşuyor.
Ayrıca ceviz içi, nar tanesi gibi malzemelerle hem sağlıklı, hemde besleyici bir salata hazırlamış oluyorsunuz.
"Afiyetle Kalın"
Yeşil Mercimek ile hazırladığım tarifler;
Erişteli, Yeşil Mercimek Çorbası
Kerevizli, Yeşil Mercimek Çorbası
Yeşil Mercimek Çorbası
Pastırmalı Ala Pilav
Erişteli, Tavuklu, Yeşil Mercimek Salatası
Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası
Müceddere (Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı)
Yeşil Mercimekli Karabuğday Pilavı
Yeşil Mercimekli Ispanak
Yeşil Mercimek Salatası (pirinçli, kuş üzümlü)
Taze Zencefilli Sebzeli Pilav
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
2 su bardağı yeşil mercimek,
1 su bardağı küp küp doğranmış kornişon turşu,
1 su bardağı küp küp doğranmış kırmızı biber turşusu,
1 su bardağı haşlanmış tane mısır,
1 su bardağı nar tanesi,
6-7 dal maydanoz,
3-4 sap taze soğan,
1 çay bardağı ufalanmış ceviz içi,
Sosu için;
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı,
3 yemek kaşığı nar ekşisi,
Yarım limonun suyu,
Tuz.
YEŞİL MERCİMEK SALATASI TARİFİ;
Haşlanmış, süzülmüş yeşil mercimeği, küp küp doğranmış kırmızı biber ve kornişon turşusunu, haşlanmış tane mısırı, ayıklanmış nar tanelerini, ince ince doğranmış taze soğanı ve maydanozu, ufalanmış ceviz içini, derin bir kabın içinde bir araya getirin.
Hepsini karıştırarak harmanlayın.
Sos malzemelerini karıştırarak malzemenin üzerine dökün.
Damak tadınıza uygun tuzunu ekleyin, karıştırın.
Hazırladığınız salatayı servis tabağına alın.
Süsleme yapmak isterseniz;
Kırmızı biber turşusunu çiçek şeklindeki kurabiye kalıbı ile kesin.
Ortasını yuvarlak olarak küçük bir kalıpla kesin.
O boşluğa yuvarlak kesilmiş limon kabuğu yerleştirin.
Salatanın ortasına dereotu veya maydanoz yaprakları yerleştirin.
Üzerine kırmızı biberden hazırladığınız çiçekleri yerleştirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...