Kerevizle yeşil mercimek çorbası yapmaya ne dersiniz?
Ben son yıllarda çok severek yapıyorum.
Ayrıca kare erişte de ilave ediyorum, besleyici ve lezzetli bir çorba ortaya çıkıyor.
Her şey bir kaç yıl önce, mutfak robotunda kereviz rendelerken başladı.
Robotta kerevizlerin sonuna doğru ince bir şerit kalıyor ve robot onu rendeleyemiyordu.
Bende o şeritleri nasıl değerlendirsem diye düşünürken, o sırada ocakta olan erişteli, yeşil mercimek çorbasına eklemeye karar verdim.
Kare erişte ile aynı görünmesi için onun gibi küçük kareler halinde doğradım, çorbaya ilave ettim.
Hem görüntüsü, hemde tadı nefis oldu.
O günden beri yeşil mercimek çorbalarına ilave etmeye devam ediyorum.
Tarifle ilgili bir kaç not .
Erişte gibi glutenli bir ürünü yemek istemiyorsanız, eriştesiz sadece kerevizli olarak yapabilirsiniz.
Kereviz yemeyen çocuklarınıza az da olsa bu şekilde kereviz yedirebilirsiiniz.
Konu ile ilgili tarifler;
Kereviz Tarifleri 👈21 adet kerevizli tarif burada
Yeşil Mercimek ile hazırladığım tarifler;
Erişteli, Yeşil Mercimek Çorbası
Yeşil Mercimek Çorbası
Pastırmalı Ala Pilav
Erişteli, Tavuklu, Yeşil Mercimek Salatası
Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası
Müceddere (Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı)
Yeşil Mercimekli Karabuğday Pilavı
Yeşil Mercimekli Ispanak
Erişteli, Yeşil Mercimek Çorbası
Yeşil Mercimek Çorbası
Pastırmalı Ala Pilav
Erişteli, Tavuklu, Yeşil Mercimek Salatası
Kuskuslu Yeşil Mercimek Salatası
Müceddere (Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı)
Yeşil Mercimekli Karabuğday Pilavı
Yeşil Mercimekli Ispanak
Yeşil Mercimek Salatası (Garnitürlü)
Yeşil Mercimek Salatası (pirinçli, kuş üzümlü)
Taze Zencefilli Sebzeli Pilav
"Afiyetle Kalın"
Yeşil Mercimek Salatası (pirinçli, kuş üzümlü)
Taze Zencefilli Sebzeli Pilav
"Afiyetle Kalın"
KEREVİZLİ, YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI;
Malzemeler;
1 su bardağı yeşil mercimek,
1 adet orta boy kuru soğan,
1 adet kırmızı biber,
1 tepeleme yemek kaşığı salça,
Yarım çay bardağı çorbalık kare erişte,
Yarım çay bardağı küçük doğranmış kereviz,
Sıvıyağ, kuru nane, kırmızı pul biber, kekik, tuz.
KEREVİZLİ,YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI TARİFİ;
Kerevizi ince halde dilimleyin, şerit şerit kesip, küp küp doğrayın.
Görüntüsü kare erişteye benzesin.
Soğanı küçük boyda doğrayın.
Tencereye yarım çay bardağı yağ dökün.
Soğanları pişirmeye başlayın.
Soğanlar biraz pişince, yine küçük doğranmış kırmızı biberi ilave edin.
Kırmızı biberi biraz pişirdikten sonra çok az haşladığınız yeşil mercimeği ilave edin.
Salçayı ilave edin. Birlikte 5 dakika kavurun.
Üzerine 6 su bardağı su ilave edin.
Not;
Su miktarı kulladığınız malzemenin cinsine göre farklılık gösterebilir.
Ben 200 ml'lik klasik su bardağı kullandım.
Malzemeler pişerken suyun bir kısmı buhar olup, eksiliyor.
Tencerenin içine doğradığınız kerevizleri ilave edin.
Kare erişteleri de tencereye ilave edin.
Damak tadınıza ve sağlık durumunuza uygun tuzunu ilave edin.
Kısık ocakta kaynamaya bırakın.
1 yemek kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 çay kaşığı kırmızı pul biberi küçük bir sahanda biraz sıvı yağ ile çok az pişirin.
Hazırladığınız baharatlı yağı tencereye boşaltın.
Baharatlı olarak bir kaç dakika daha kaynatın, ocağı kapatın.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...