İyidir, hoştur ama ayıklamak ve yıkamak pek çok insanın ıspanaktan uzak kalmasına sebeptir.
En sık pirinçli yemeği, böreği ve yumurtalısı yapılır.
Bugünkü tarifimizde yeşil mercimekle pişiriliyor.
Bazı tariflerde içine bulgur da eklendiğini gördüm ama ben çok karışık olmasın diye tercih etmedim.
Oldukça besleyici, lezzetli bir yemek.
Bu haliyle vejetaryen beslenme için çok uygun.
Sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz.
Biraz daha lezzetlenmesini isterseniz kıymalı olarak yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Ispanak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
YEŞİL MERCİMEKLİ ISPANAK;
Malzemeler;
1 kilo ıspanak,
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
1 adet orta boy kuru soğan,
1 adet orta boy havuç,
1 yemek kaşığı salça,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
Tuz.
YEŞİL MERCİMEKLİ ISPANAK TARİFİ;
Ispanakları doğrayıp, iyice yıkayın.
Ispanağın içinde kalan kumların dökülmesi ve ıspanağın buruk tadını alması için süzgece koyduğunuz ıspanağın üzerine 1 çaydanlık dolusu kaynar su dökün.
Kaynar suyun etkisi ile yumuşayan ıspanağı elinizle sıkarak üzerinde ki suyunu atın.
Küçük küçük doğradığınız soğanı, yarım çay bardağı zeytinyağında pişirmeye başlayın.
1 yemek kaşığı salçayı ilave edin.
Üzerine, suyunu sıktığınız ıspanağı ilave edin.
Ispanakla birlikte pişebilmesi, çiğ kalmaması için yeşil mercimeği biraz haşlayın.
Mercimekleri ıspanağa ekleyin.
Havuçların dışını kazıyın, mercimek boyutunda küçük küçük doğrayın.
Havuçları da tencereye ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuzunu ilave edin.
Kırmızı pul biber serpin.
1 su bardağı su ilave edin.
Düşük ısıda ki ocakta ağır ağır pişirin.
Havuçlar ve mercimekler pişince ocağı kapatın.
Biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...