Yeni yıla tatlı tarifi ile başlama geleneğime, bu yılda devam edeyim dedim.
Kış akşamlarının en sevilen atıştırmalıklarından birisi olan kestane ile hazırladığım tart kek, yeni yılın ilk tarifi olacak.
Tart kekin kek kısmını her zaman ki gibi hazırladım.
Krema kısmında, krema ya da muhallebi pişirmedim.
Kestane püresi ile kremayı karıştırdım.
Krema nötr bir tada sahip olduğu için, kestane de sulu bir malzeme olmadığı için bu şekilde biraz tatsız ve kuru bir karışım oluyor.
Bende içine biraz süt, birazda krem şanti ve tarçın ilave ederek karışımı biraz daha lezzetlendirdim.
Kremanın verdiği yoğunluk ile tart dilimlendiğinde gayet güzel kesildi, krema kısmında yayılma olmadı.
Son resimde dilimlenmiş halini görebilirsiniz.
Üzerini süslerken haşlanmış, bütünlüğünü korumuş kestaneleri kullandım.
Biraz renk ve fresh bir etki vermesi içinde ayrıca nar taneleri kullandım.
İsterseniz erimiş çikolata ile üzerine dekoratif çizgiler yapabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Kestane ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
KESTANELİ TART KEK;
Malzemeler;
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
KESTANELİ TART KEK TARİFİ;
Keki hazırlamak için;
Yumurtaları şeker ile birlikte çırpın.
Kestanelerin üzerini bıçakla kesin.
Tart kalıbını yağlamak için;
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin.
Kestaneli kısım için;
Yarım kilo kestane,
1 küçük paket krema (200 ml.)
Yarım paket krem şanti, (toz halde)
Yarım çay bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tarçın,
Yarım kilo kestane,
1 küçük paket krema (200 ml.)
Yarım paket krem şanti, (toz halde)
Yarım çay bardağı süt,
1 tatlı kaşığı tarçın,
Üzeri İçin;
1 su bardağı nar tanesi.
KESTANELİ TART KEK TARİFİ;
Keki hazırlamak için;
Yumurtaları şeker ile birlikte çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Kakaoyu da ekleyip
malzemeler karışana kadar çırpın.
Tart kalıbını margarin veya tereyağ ile iyice yağlayın, hafif un serpin.
Yağladığınız ortası çukur tart kalıbına hamuru boşaltın
ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
Keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin.
Keki soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin.
Su da haşlayarak yumuşamasını sağlayın.
Haşlandıktan sonra soğuk sudan geçirip, süzün.
Kestanenin kabuklarını soyun.
Not;
Sağlam olanlardan tartın üzerine dizmek için ayırın.
Kabuklarını soyarken parçalanması sorun değil, zaten püre haline getireceğiz.
Haşlanmış, kabukları soyulmuş kestaneleri isterseniz çatalla ezerek, isterseniz mutfak robotunda püre haline getirin.
Kestane püresinin içine 1 paket kremayı, yarım çay bardağı sütü, yarım paket krem şantiyi ve tarçını ekleyin.
Bütün malzemeyi iyice çırpıp, karıştırın, krema haline getirin.
Hazırladığınız kestaneli karışımı tart kekin ortasına yerleştirin.
Tart kekin üzerini, ayırdığınız bütün halde ki kestaneler ve nar taneleri ile süsleyin.
1 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...