Eti puf pasta veya diğer adı ile minik köstebek pasta oldukça pratik bir tarif.
Bu tarifi geçen yaz ablamdan almıştım.
3-4 defa yaptım, son iki seferinde hazır pandispanya kullandım.
Hazır pandispanya ile hazırladığınız zaman hiç vakit almıyor.
İçinde Creme Ole var ama isterseniz katı bir muhallebi de işinizi görüyor.
Üzerini kaplamak için kek kırıntılarını kullanıyoruz ama Dr. Oetker'in Kakaolu Pasta Süsü (Sprinkles) kullanabilirsiniz.
Ama kek kırıntısı ile çalışmanın, pasta süsü ile çalışmaktan daha kolay olduğu belirtmeliyim.
"Afiyetle Kalın"
ETİ PUF PASTA;
Malzemeler;
Kek için;
3 adet yumurta,
3 nescafe fincanı toz şeker,
3 yemek kaşığı kakao,
3,5 nescafe fincanı un,
1 çay bardağı sıvı yağ,
1 çay bardağı süt,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Not;
Kek ile uğraşmak istemiyorsanız 1 paket hazır kakaolu pandispanya ile hazırlayabilirsiniz.
İçi için;
1 paket Creme Ole,
2 su bardağı soğuk süt.
ETİ PUF PASTA TARİFİ;
Kek malzemeleri ile kek hamurunu hazırlayıp, pişirin.
Hazırladığınız kekten su bardağı ile yuvarlak daireler kesin.
Eğer hazır pandispanya kullanıyorsanız 1 tatlı kaşığı meyve suyu ile ıslatın.
Soğuk süt ile Creme Ole'yi çırpıp muhallebi kıvamına getirin.
1 tatlı kaşığı dolusu creme ole'yi bardakla kestiğiniz kekin üzerine yerleştirin.
Kekin keserken çıkan kenar kısımlarını elinizle ufalayın.
Creme ole'nin üzerini kek kırıntıları ile kaplayın.
Elinizle yuvarlak form verin, tepsiye dizin.
İsterseniz üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Canım aklına,yüreğine ve ellerine
YanıtlaSilsağlık süper olmuş pastacıklar öpüyorum.
ellerine sağlık çok harika görünüyor.
YanıtlaSilbir ara çok yapardım uzun zamandır yapmadım bende ellerine sağlık çok hoş bir tarif canım
YanıtlaSilenfes görünüyor canım ellerine sağlık.
YanıtlaSilcidden puf olmus bunlar:) afiyet olsun
YanıtlaSilcanım ablacım ellerine sağlık ben hiç köstebek pasta yapmadım biliyomusun :))
YanıtlaSilyapmak istiyorum amaaaa:))
HARIKA HEM PRATIK HEM LEZZETLI .ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilharika olmuşlar,ellerine sağlık.Ben de geçen hafta kermes için yaptım bunlardan.
YanıtlaSilsüper bir tarif;) enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım.....
YanıtlaSilTek kisilik olmasi cok güzel.....Hosuma gitti..Eline saglik
YanıtlaSilBu pastacıkların sunumuna bayılıyorum Muhteremciğim eline sağlık bence en güzel hali kek kırıntısıyla süsleneni şekerlisi bana göre değil ikram ederken görüntüsü çok güzel oluyor tabakda:)
YanıtlaSilsevgiler
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık benimde kız kardeşim yapar bu pastadan hem pratik hem lezzetli..
YanıtlaSilçok cici olmuşlar ellerinize sağlık..
YanıtlaSilçok nefis görünüyorlar. ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSüper bir tarif olmuş muhterem'cim hemde pratik olması harika:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım.
Bir ara ben de deneyeceğim:)
çok öpüyorum seni...
cocuklar özellikle bayilir,eline saglik
YanıtlaSilTek lokmalık bir pasta sanki. Böyle minik tatlılar hoşuma gidiyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMuhterciğim, harika bir tarifmiş bu hem basit, hem çok şık. Eti pufa çocukluğumdan beri bayılırım.. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
sımmsıcak sevgiler.
Çok güzeldir bilirim :) Ellerine sağlık Muhterem'ciğim. Pasta süsüyle yapılmış olan daha çok benzemiş Eti Puf'a.
YanıtlaSilSevgiler..
Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyor. Bir pasta tabandan kaç kişilik eti puf çıkıyor
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor. Bir pasta tabandan kaç kişilik eti puf çıkıyor bilgi verebilirmisiniz.
YanıtlaSilTekrar görüşmek ümidiyle
Şennur
Sevgili Şennur,
YanıtlaSil1 paket pasta tabanından kullandığın bardağın büyüklüğüne bağlı olarak 11-12 adet eti puf çıkıyor.
Ben küçük su bardağı kullandım 12 adet çıktı.
Daireleri bardakla kestikten sonra, kenarından artanlar üzerine kaplama yapmaya yetiyor.
Kolay gelsin.
ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.bu tarihi denemek istiyorum ama creme ole bulamadım .creme ole lomadan bu tarifi nasıl yapabilirim ....ayşe
YanıtlaSilmerhaba 3 fincan tozşeker demişsiniz.fincan derken türk kahvesi fincanımı yoksa nescafe fincanımı acaba?
YanıtlaSilAyşe'ye;
YanıtlaSilSevgili Ayşe,
Cremole bulamadığın zaman koyu bir muhallebi yada İrmikli Bonbon tarifinde ki irmikli muhallebiyi kullanabilirsin.
Adsız yorumcuya;
YanıtlaSilFincan olarak Nescafe fincanı kullanılıyor.
Sorduğunuz iyi oldu, tarifteki yazıda da bu ayrıntıyı belirteyim.
çok güzel görünüyor..
YanıtlaSilÇok farklı ve güzel olmuş...Ellerinize sağlık...:)
YanıtlaSilben bu tarifi 3 nescafe fincanı şekerile yaptım tadı çok fazla şekerlioldu hamuruda sert eldu daha sonra 1,5 nescafe fincanı ile yaptım daha güzel oldu ....
YanıtlaSilHerkesin farklı damak tadı olduğu için şeker oranı size fazla gelmiş olabilir.
SilEllerinize sağlık.
Su sekliyle de denemenizi tavsiye ederim. Bardak yardimiyla kestiginiz keki nescakafe ve seker koydugunuz sute batirin, daha sonra 1 paket creme ole ve 1 paket krem santiyi karistirin.Kasik yardimiyla islattiginiz kekin uzerine koyun ve pasta kirintilariyla sekil verin. Bu sekilde cok guzel oluyor. Afiyet olsun..
YanıtlaSilMerhaba,
SilTavsiyenizi mutlaka dikkate alacağım, nescafeli sütle kek bölümü yumuşacık oluyordur.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim.