O günlerde abim ve yengem şehir dışında olduğu için sadece annem ve yeğenim için hazırlamıştım.
2 kişi de biz olunca 4 kişilik bir masa oldu.
Menüde kırmızı mercimek çorbası, patlıcan musakka, pirinç pilavı, fırında soslu tavuk, havuçlu şehriye salatası, kıvırcık salata vardı.
Musakkanın patlıcanlarını daha hafif olması için yağda kızartmadan fırında ön pişirme yaptım, daha sonra musakka olarak olarak hazırlayıp, fırında pişirdim.
Tavuk butlarını da soslayarak fırında pişirdim.
Böyle bir menüye çok yakıştığı için pirinç pilavı hazırladım.
Misafir masalarında mutlaka bir yoğurtlu salata bulunduruyorum, bu masa için havuçlu şehriye salatası hazırladım.
Klasik olarak da kıvırcık salata yaptım.
Tatlı olarak çok hafif bir tatlı olan kadayıflı muhallebi hazırladım.
AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ;
Yemeğin ismine tıklayarak, tarifine ulaşabilirsiniz.
Çorba Olarak;
Mor Lahanalı, Havuçlu, Soğanlı Kıvırcık Salata
"Afiyetle Kalın"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...