20 Nisan 2007 Cuma

IZGARADA SOSLU TAVUK

Muhterem'le Afiyetle

YE# 21 YEMEK ETKİNLİĞİ= TAVUK TARİFLERİ 
 21. Yemek etkinliğimize hoşgeldiniz!
Bu ayın yemek konusu; Tavuk.
Ev sahibimiz;  "Yemek Aşkı" blogunun sahibi Emel Hanım.
Emel hanıma kolay gelsin dileklerimi iletip, tarifimi veriyorum.

Hiç marketlerden soslu tavuk alır mısınız?
Ben artık almıyorum, bir keresinde marketten soslu tavuk almıştık.
Eve gelip, paketini açtığımızda öyle kötü kokuyordu ki bir daha hiç almadım.
Bana ellerinde kalan tavukları soslayıp, satıyorlarmış gibi geliyor.
Onca baharatın arasında kokusu çıkmaz zannediyorlar herhalde.
Artık ablamdan öğrendiğim bu sosu kullanarak soslu tavuk yapıyorum.
Baharatı kendi ağız tadınıza göre çoğaltabilirsiniz, mesela acı pul biber gibi.
Tavuğu pirinç pilavı ve bezelye salatası ile servis yaptım. 

Tavuk ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA

"Afiyetle Kalın"

tavuk sosu malzemeleri 
IZGARADA SOSLU TAVUK;  
Malzemeler;
Kişi sayısına göre tavuk but, (ben 4 adet kullandım)
3 yemek kaşığı yoğurt,
2 yemek kaşığı biber salçası,
1 yemek kaşığı kuru reyhan otu,
1 yemek kaşığı kuru nane,
1 yemek kaşığı kekik,
3 yemek kaşığı sıvı yağ, yeterince tuz.
İsteğe bağlı;Kırmızı pul biber, kimyon, karabiber.
TARİFİ;
Sos malzemelerini karıştırıp, tavukları bu sosa bulayın ve bir saat kadar bekletin.


Soslu butları ızgaraya yerleştirip, içinde su dolu bir tepsi bulunan fırında kızartın.
"Afiyet Olsun"

DAHA ÖNCE YAYINLADIĞIM TAVUK TARİFLERİMDEN;
Fırın Poşetinde Tavuk

Tavuk Köftesi

Tavuk Sote

Fırın Poşetinde Sebze ve Tavuk

Tavuk Suyuna Çorba
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...