Ne yazık ki her zaman, her evde et olmayabiliyor ama bayramdan sonra et girmeyen pek çok eve et giriyor.
Dana rosto, nuar veya kontrfile et ile hazırlanan bir et yemeği.
İsterseniz fırında pişirerek yada tencerede sebzelerin içinde pişirerek hazırlayabilirsiniz.
Ben sebzelerle suda pişirerek hazırladım.
Nuar eti pek çok kişi sevmez ama ben pek severim, tavuk göğsü gibi yağsız ve lifli bir yapısı vardır ve rosto yapmaya çok uygundur.
Rostoyu pişirdikten sonra servis için, patates püresi, pirinç pilavı yada domates ile hazırlayacağınız sosu kullanabilirsiniz.
Bir de içinde piştiği sebzeli suyu un ile koyulaştırıp, blenderden geçirip, etin üzerine dökebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
DANA ROSTO;
Malzemeler;
1 kiloluk dana nuar,
2 adet kuru soğan,
2 adet kereviz,
2 adet havuç,
6-7 dal maydanoz,
2-3 adet defne yaprağı,
Tuz, tane karabiber, zeytinyağ.
Eti bütün olarak yıkayıp, süzün.
Tencereye yarım çay bardağı zeytinyağ döküp, etin her tarafını çevire çevire hafifçe kızartın.
Tencerenin içine dörde bölünmüş soğanları, kerevizleri, dilimlenmiş havuçları, tane karabiberi, defne yapraklarını ve maydanoz yapraklarını ilave edin.
Üzerine 1 litre su ekleyin.
Kaynadıktan sonra kısık ateşte hemen hemen 1-1,5 saat pişirin.
Eğer et pişmemişse biraz daha su ilave edip, pişirmeye devam edebilirsiniz.
Tuzunu pişmesine yakın ilave edin.
Et piştikten sonra suyun içinden defne yapraklarını çıkarıp, bu suyu çorbalarda kullanabilirsiniz.
Ya da sebzeli suyun içine 2 kaşık un ilave edip, sosu koyulaştırıp, blenderden geçirebilir etin üzerine dökebilirsiniz.
Servis için, servis tabağını patates püresi-pilav veya domates sosu ile kaplayıp, üzerine eti yerleştirebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Canım ellerine sağlık çok leziz görünüyor.Mutlu haftalar sımsıcak sevgilerimle...
YanıtlaSilharika gorunuyor ellerine saglik
YanıtlaSilCanıımmm nefis görünüyor dana roston ne güzel pişmiş, iştahım açıldı, valla ne diyeyim ellerine sağlık afiyetler olsun:))
YanıtlaSilNefis görünüyor
YanıtlaSilpek fazla et sevmesemde böyle lifli yerleri nefis oluyor harika yapmışsın Muhteremcim ellerine sağlık.....
Merhaba Muhterem Hanım,
YanıtlaSilİnşallah iyisinizdir. Bugun hep ofis dışındaydım döner dönmez de çalışmayacağım biraz nette gezinip eve gideyim dedim kendi kendime. İlk sizin sayfanızı ziyaret ettim ve karar verdim eve gidip yemek yapmalıyım:) Eti çiğ bile yiyebilirim ama sizin pilavlı olan sunumuzdan rica ediyorum. Beni yorgun yorgun uğraştırmayın ne olur!
Sevgilerimle,
Muazzez
Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilOffff nefis görünüyor,ellerine sağlık.
YanıtlaSilEt sever hemde çok seven biri olrak bu görüntü beni ekrana yapıştırdı..
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Can çektiriyor.
iştahımı açtı resmen ellerine sağlık:)
YanıtlaSilcanım ablam ellerine sağlık..
YanıtlaSilben biraz ete ara verdim sebzelere yöneldim:)
nefis görünüyor roston yanına da püre ooff:))
Et yemeyi çok severim. Bu görüntü de iştahı mı bir artırdı bir artırdı anlatamam.
YanıtlaSilbende etin her türlüsünü severim:) dana rostoda harika görünüyor ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHerkes tatlı yediğinde dişi ağrır benimse et yediğim zaman:) O yüzden etden bu aralar uzak duruyorum.
YanıtlaSilPek leziz görünüyor ama :) Ellerine emeklerine sağlık canımm..
Salçalı sos üzerinde nefis duruyor. Ben yoğun kırmızı eti pek sevemiyorum ama bir dilime patates püresi ile hiç hayır demem:) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEti çok sever biri olarak bayıldım resme. Eline sağlık cnm.
YanıtlaSilHarika bir davet yemeği, nuar'ı genelde kalabalık davetlerde yaparım.Harika, elinize sağlık
YanıtlaSil