Antep'in meşhur Katmer tatlısını bilir misiniz?
Elde açılan hamurun arasına kaymak, Antep fıstığı ve toz şeker yerleştirilen ve odun ateşinde pişirilerek hazırlanan gerçek katmeri yemek kısmet olmadı.
Fakat internette yufka ile hazırlanan tarifleri görünce bende evde denemeye karar verdim.
Hazır baklava yufkası kullanarak katmeri hazırladım.
En güzel tarafı başka bir tarif için kullandığım artan baklava yufkalarını değerlendirmem oldu.
Sizinde elinizde artmış hazır baklava yufkası varsa bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN KATMER;
Malzemeler; ( 5 adet katmer için)
10 adet hazır baklava yufkası,
1 küçük paket kaymak,
1 su bardağı toz Antep fıstığı,
1 su bardağı toz şeker,
Tereyağ.
KATMER TARİFİ;
Hazır baklava yufkasını tezgaha serin, üzerine erimiş ama sıcak olmayan tereyağı sürün.
Üzerine bir kat daha yufka yerleştirin.
Tekrar yufkanın üzerini yağlayın.
Kaymağı ince bir tabaka halinde yufkanın üzerine sürün.
Antep fıstığını ve toz şekeri kaymağın üzerine serpin.
Yufkanın iki yanını ortaya doğru katlayın, alt ve üst kısmından da ortaya doğru katlayın.
Teflon tavada isterseniz tereyağ ile isterseniz sıvı yağ ile altını ve üstünü gözleme pişirir gibi pişirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Yemekteyiz yarışmasının ilk zamanlarında pek meşhurdu bu tatlı. O zamanlar görmüştüm ben de.
YanıtlaSilPek leziz ve bomba bir tatlı olmuş. Ellerine sağlık canım.
mutlaka denemeliyim böyle lezzetleri çok severim :)ellerinize sağlık...
YanıtlaSilTereyağlı mis katmerler..
YanıtlaSilEllerine sağlık MUhteremcim henüz baklavalık yufka hiç kullanmadım alır almaz bu tarifi denemeliyim nefis görünüyor......
eline sağlık olsun
YanıtlaSilçok lezetli ellerine sağlık :)
YanıtlaSilEllerıne saglık canım harıka görünüyor şimdi olsaydı da yeseydım.
YanıtlaSilbu ne hoş bir lezzet böyle:)ellerine sağlık muhterem ablacım...
YanıtlaSilsıcak sıcak mı tüketilmeli bu tatlı ?
çok güzel görünüyor...
hep merak etmişimdir lezzetni...
sevgilerimle...
of valla katmerden daha pratik , çok güzel bence :) süper fikir. ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Ellerine sağlık canım harika görünüyorlar bir o kadar da lezzetlidir sevgilerimle...
YanıtlaSilTarifi büyük bir zevk ile okudum...Ve kesinlikle yapmak icin not aldim..Paylasimin icin tesekkürler.
YanıtlaSilbende çok merak ediyorum bu tadı...yufka aldığımda denemeliyim inşallah..ellerine sağlık harika görünüyorlar.....:)sevgiler öptüm:)
YanıtlaSilhımmm nefis..katmer dedinmi akan sular durur bende..ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilBu nasil bir görüntü böyle , hmmmmmm
YanıtlaSilhımm şahane gerçekten ellerine sağlık tatlım
YanıtlaSilCanım muhteşem bir lezet ellerine sağlık ..:)
YanıtlaSilHarika olmuş ellerine sağlık,kaymak da yakışır,süperr....
YanıtlaSilMerhaba Muhterem Hanım,Nasılsınız? Yeminle söylüyorum ki çok yakında nezih bir yerde kahvaltı ederken yedim bu tatlıyı ve şöyle dedim: Muhterem Hanım baklava yufkasından her şeyi yayınladı bunu da yayınlasa ne güzel olur dedim. İlk işim bunu yarın yapmak ve yayınlamak!
YanıtlaSilsevgili Muhterem katmer şahane görünüyor, ellerine sağlık.şimdiden iyi bayramlar diliyorum:)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Bayramını kutluyorum. Ailenle ve neşeyle geçmesi dileğiyle,
Sevgiyle kal.
ablacım ellerine sağlık.nefis görünüyor.hayırlı bayramlar...
YanıtlaSilKatmeri çok severim nefis görünüyor,elerine sağlık.Sevdiklerinle beraber sanada hayırlı bayramlar .
YanıtlaSil