2 Kasım 2011 Çarşamba

HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN KATMER

Muhterem'le Afiyetle
Antep'in meşhur Katmer tatlısını bilir misiniz?
Elde açılan hamurun arasına kaymak, Antep fıstığı ve toz şeker yerleştirilen ve odun ateşinde pişirilerek hazırlanan gerçek katmeri yemek kısmet olmadı.
Fakat internette yufka ile hazırlanan tarifleri görünce bende evde denemeye karar verdim.
Hazır baklava yufkası kullanarak katmeri hazırladım.
En güzel tarafı başka bir tarif için kullandığım artan baklava yufkalarını değerlendirmem oldu.
Sizinde elinizde artmış hazır baklava yufkası varsa bu şekilde değerlendirebilirsiniz.
Hazır baklava yufkası ile hazırladığım diğer tatlı ve börek tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"





HAZIR BAKLAVA YUFKASINDAN KATMER;
Malzemeler; ( 5 adet katmer için)
10 adet hazır baklava yufkası,
1 küçük paket kaymak,
1 su bardağı toz Antep fıstığı,
1 su bardağı toz şeker,
Tereyağ.
KATMER TARİFİ;
Hazır baklava yufkasını tezgaha serin, üzerine erimiş ama sıcak olmayan tereyağı sürün.
Üzerine bir kat daha yufka yerleştirin.
Tekrar yufkanın üzerini yağlayın.
Kaymağı ince bir tabaka halinde yufkanın üzerine sürün.
Antep fıstığını ve toz şekeri kaymağın üzerine serpin.
Yufkanın iki yanını ortaya doğru katlayın, alt ve üst kısmından da ortaya doğru katlayın.
Teflon tavada isterseniz tereyağ ile isterseniz sıvı yağ ile altını ve üstünü gözleme pişirir gibi pişirin.
Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
Üzerine Antep fıstığı serperek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

21 yorum:

  1. Yemekteyiz yarışmasının ilk zamanlarında pek meşhurdu bu tatlı. O zamanlar görmüştüm ben de.

    Pek leziz ve bomba bir tatlı olmuş. Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  2. mutlaka denemeliyim böyle lezzetleri çok severim :)ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Tereyağlı mis katmerler..
    Ellerine sağlık MUhteremcim henüz baklavalık yufka hiç kullanmadım alır almaz bu tarifi denemeliyim nefis görünüyor......

    YanıtlaSil
  4. çok lezetli ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Ellerıne saglık canım harıka görünüyor şimdi olsaydı da yeseydım.

    YanıtlaSil
  6. bu ne hoş bir lezzet böyle:)ellerine sağlık muhterem ablacım...
    sıcak sıcak mı tüketilmeli bu tatlı ?
    çok güzel görünüyor...
    hep merak etmişimdir lezzetni...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  7. of valla katmerden daha pratik , çok güzel bence :) süper fikir. ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık canım harika görünüyorlar bir o kadar da lezzetlidir sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  9. Tarifi büyük bir zevk ile okudum...Ve kesinlikle yapmak icin not aldim..Paylasimin icin tesekkürler.

    YanıtlaSil
  10. bende çok merak ediyorum bu tadı...yufka aldığımda denemeliyim inşallah..ellerine sağlık harika görünüyorlar.....:)sevgiler öptüm:)

    YanıtlaSil
  11. hımmm nefis..katmer dedinmi akan sular durur bende..ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  12. Bu nasil bir görüntü böyle , hmmmmmm

    YanıtlaSil
  13. hımm şahane gerçekten ellerine sağlık tatlım

    YanıtlaSil
  14. Canım muhteşem bir lezet ellerine sağlık ..:)

    YanıtlaSil
  15. Harika olmuş ellerine sağlık,kaymak da yakışır,süperr....

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Muhterem Hanım,Nasılsınız? Yeminle söylüyorum ki çok yakında nezih bir yerde kahvaltı ederken yedim bu tatlıyı ve şöyle dedim: Muhterem Hanım baklava yufkasından her şeyi yayınladı bunu da yayınlasa ne güzel olur dedim. İlk işim bunu yarın yapmak ve yayınlamak!

    YanıtlaSil
  17. sevgili Muhterem katmer şahane görünüyor, ellerine sağlık.şimdiden iyi bayramlar diliyorum:)

    YanıtlaSil
  18. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyor.
    Bayramını kutluyorum. Ailenle ve neşeyle geçmesi dileğiyle,
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  19. ablacım ellerine sağlık.nefis görünüyor.hayırlı bayramlar...

    YanıtlaSil
  20. Katmeri çok severim nefis görünüyor,elerine sağlık.Sevdiklerinle beraber sanada hayırlı bayramlar .

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...