Hilal'in doğum gününde bonbon tarzı bir tatlı bulunsun diye son anda menüye eklemiştim.
O gün ilk defa yaptığım halde beni hiç mahcup etmedi.
Hazırlarken hemen kıvama geliyor ve çok lezzetli oluyor.
Bu tarifte havuç püresi bisküvi ile toparlanıyor, bir de muzlu bonbon tarifim var onu kek kullanarak hazırlıyorum, tarifi BURADA
"Afiyetle Kalın"
CEZERYE-HAVUÇLU TOPLAR;
Malzemeler;
3 adet orta boy havuç,
1,5 paket petibör,
1 su bardağı su,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 yemek kaşığı margarin,
Yarım su bardağı ceviz içi,
1 yemek kaşığı tarçın,
Üzerine serpmek için;
Hindistan cevizi.
TARİFİ;
Havuçları yıkayın, dışını kazıyıp, rendeleyin.
Su, şeker ve vanilya ile birlikte pişirin.
Soğuduktan sonra içine margarin, ceviz içi, tarçın ve bisküviyi ilave edip, yoğurun.
Not;
Cıvık bir hamur olursa kıvamını buluncaya kadar bisküvi ekleyin.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar hazırlayın.
Not;
Elinizi ıslatırsanız daha kolay yuvarlayabilirsiniz.
Yuvarladığınız topları hindistan cevizine bulayın.
"Afiyet Olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Bugünlerde gezi sayfamda İstanbul'da ki sonbahar görüntüleri olacak.
İlk gezimiz Yıldız Parkı'na, ayrıntılı resimleri görmek hazırladığım videoyu izlemek için, bakınız;
Canım ellerine sağlık bende benzer bir tarifle yapıyorum enfes zaten böyle ufak atıştırmalıklara bayılı
YanıtlaSilyorum sımsıcak sevgiler.
bir tane aldım kaçtım eline sağlık olsun :D
YanıtlaSilen sevdiğim lezzetlerden biridir bu ellerine sağlık:)
YanıtlaSilbenimde tadını çok beğendiğim ve ilk yaptığım bonbonlardan biridir ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm çok seviyorum bende bu havuçlu cezeryecikleri:)
YanıtlaSilCanım çok guzeller,ellerıne saglık.Bende bu güzel atıştırmalıklardan yapıyorum,acıl durumlarda da ıyı kurtarıcı oluyor.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım cezeryeyi çok severim..
YanıtlaSilEskilere götürdün beni muhteremcim:))ne kadar sık hazırlardım gün sofralarına:)şimdi o enerjim yok): blogger olmak daha kolay galiba.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım enfes gözüküyor.
öpüyorum canım...
Canim ellerine emeklerine saglik benim sevdigim nefis bir tat .Hayirli aksamlar diliyorum .
YanıtlaSilselamlar ablacım.havuçlu toplar kızımın d.günü menüsü için not alındı çoktan. görünüm olarak süper.ablacım bizim köylerimizde bayramlarda yufka arasında dağıtılan helva tarfini biliyorsan paylaşabilirmisin.miyana mıydı tam hatırlamıyorum ama.valla çoktandır arıyorum bulamadım.bari kendim yapayım.başarılar teşekkürler şimdiden
YanıtlaSilOhhhh bi tane alasım gelsi valla.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilHangisine yorum yazsam şaşırdım, alttaki çorbaya mı, bu havuçlu güzele mi? Çok güzel çok, ellerine sağlık Muhterem.
YanıtlaSilMerhaba Muhterem Hanım,
YanıtlaSilSanırım ben çok iştahlı biriyim:) tüm yemeklerle ilgili bir anım var. Lakin bu havuçlu toplarla ilgili kötü bir anım olduğu için kendim hiç yapmadım, bir gün sizin tarifinizle bu ön yargımı kırayım:))
Sevgilerimle..
muhterem hanım,havuçları su yerine süt ile pişirsek nasıl olur?birde margarini eritipmi katıcaz yoksa,havuçların ılıklıgında kendimi eriycek?
YanıtlaSilSevgili Naz,
YanıtlaSilHavuçları su yerine süt ile pişirmek değişik bir fikir ama nasıl bir sonuç çıkacağını bilmiyorum.
Süt olduğu için daha çabuk bozulma riskinin olacağını sakın unutma.
Margarini eritmene gerek yok, havucun ılıklığı ile hemen eriyor.
Kolay gelsin.
muhterem hanım ilginize alakanıza çok teşeşkkür ederim,yemek pasta kurabiye vs her lezzet için ilk takip ettiğim blog sizinki :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım, bu güzel geri dönüşler beni çok mutlu ediyor :)
Sil