Yeni yılın ilk yazısından merhaba!
Bugün sizlere balık masası için menü önerisinde bulunacağım.
Genellikle akşam yemeği için sadece balık ve salata yeterli olabiliyor.
Fakat misafir geldiği zaman menüyü biraz daha çoğaltmak gerekebiliyor.
Bu yazıda sizlere balığın yanında gidebilecek önerilerde bulunacağım.
Balık sezonunda köyde olduğumuz zaman genellikle Abana ve Bozkurt'tan balık alıyoruz.
Masada yer alan balıkları ise Çatalzeytin'deki balıkçılardan aldık.
Bunlar Kastamonu'nun denize kıyısı olan ilçeleri, balık daha ucuz olur diye düşünüyorsunuz ama ne yazık ki oralarda da fiyatlar çok farklı olmuyor.
Balık olarak hamsi ve çinekop tercih ettik.
Hamsinin önemli bir kısmını tavada, bir kısmını da çinekop ile fırında pişirdim.
Menüyü daha çok salata tarifleri ile oluşturdum.
Balık masalarına hiç şüphesiz en çok soğan ve soğanlı tarifler yakışıyor.
Soğan salatası ve bol limonlu, soğanlı kıvırcık salata hazırladım, turp dilimledim.
Ayrıca mor lahana turşusu ve fırında küp küp pişirdiğim patates ile menüyü tamamladım.
BALIK MASASI MENÜSÜ;
Yemeğin ismine tıklayarak tarifine ulaşabilirsiniz.
Fırında Çinekop ve Hamsi
Havuçlu, Soğanlı Kıvırcık Salata
Dilimlenmiş Turp
"Afiyetle Kalın"
Elinize sağlık bloğunuza 10 yıldır bakıyorum bütün tariflere baktım çok güzel bir blog
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, her zaman beklerim.
Sil