Vişne mevsimi geçti ama buzluklara yerleştirdiğimiz vişnelerle bu tarifi çok kolay hazırlayabilirsiniz.
Bende bu tarifi buzluktaki vişneler ile hazırladım.
Bu tarifin tek püf noktası muhallebisini servisten önce dökmeniz.
Daha erken döküp servise kadar uzun bir süre beklerse muhallebinin görselliği bu kadar etkili olmuyor.
Vişne ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
MUHALLEBİ SOSLU VİŞNELİ KEK;
Malzemeler;
1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne,
3 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Kalıbın dibine sürmek için;
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin,
1 tatlı kaşığı un,
Beyaz muhallebi için;
1 su bardağı soğuk süt,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya,
Üzeri için ayrıca;
Vişne taneleri.
MUHALLEBİ SOSLU VİŞNELİ KEK TARİFİ;
Kek kalıbını margarin veya tereyağ ile yağlayın.
Çok az un serperek, kalıbın her tarafını kaplamasını sağlayın.
Kalıbın dibine çekirdeklerinden temizlediğiniz vişnelerin bir kısmını dizin.
Kek hamurunu yapmak için;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.Not;
Un için 2,5 bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Çekirdekleri çıkarılmış vişneden birazda kek hamurunun içine karıştırın.
Hazırladığınız kek hamurunu kek kalıbına boşaltın.
Kek hamurunun üzerine çekirdeklerinden temizlenmiş vişnelerden yerleştirin.
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra kek kalıbında 15-20 dakika dinlendirin.
Keki kalıbından çıkarın, servis tabağına yerleştirin.
Beyaz muhallebiyi yapmak için;
Sütü ve diğer malzemeleri karıştırın.
Ocakta karıştıra karıştıra pişirin.
Kabuklanmasını engellemek için yine karıştıra karıştıra soğutun.
Muhallebiyi servis saatine yakın, kekin üzerine ortasından başlayarak kontrollü olarak dökün.
Not;
Kullandığınız kek kalıbın büyüklüğüne göre muhallebi fazla gelebilir.
Beyaz muhallebinin üzerini çekirdekleri çıkarılmış vişne taneleri ile süsleyin.
"Afiyet Olsun"
merhaba
YanıtlaSilMerhaba Mehmet Bey,
SilBlogunuzu ziyaret ettim, yeni başlamışsınız, hoşgeldiniz.
Bol tıklamalı, ziyaretçili bir yayın hayatınız olur İnşallah.
teşekkür ederim
YanıtlaSilçok zarfsiniz
tarifleriniz çok güzel
çok nefis görünüyorlar
günaydın, nasılsınız?
SilTeşekkür ederim, iyiyim.
SilSiz nasılsınız?
Günaydın muhterem hanım, teşekkür ederim bend e iyiyim şükür, blogunuz ve tairfleriniz çok güzel...
Sil