24 Eylül 2019 Salı

MUHALLEBİ SOSLU VİŞNELİ KEK

Muhterem'le Afiyetle
Bugünkü tarifimiz, içinde vişne parçaları, üzerinde ev yapımı bembeyaz sosu olan vişneli bir kek.
Vişne mevsimi geçti ama buzluklara yerleştirdiğimiz vişnelerle bu tarifi çok kolay hazırlayabilirsiniz.
Bende bu tarifi buzluktaki vişneler ile hazırladım.
Bu tarifin tek püf noktası muhallebisini servisten önce dökmeniz.
Daha erken döküp servise kadar uzun bir süre beklerse muhallebinin görselliği bu kadar etkili olmuyor.



muhallebi soslu vşneli kek resmi
Vişne ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

soslu kek tarifi
MUHALLEBİ SOSLU VİŞNELİ KEK;
Malzemeler;
1,5 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış vişne,
3 adet yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Kalıbın dibine sürmek için;
1 tatlı kaşığı tereyağ veya margarin,
1 tatlı kaşığı un,
Beyaz muhallebi için;
1 su bardağı soğuk süt,
1 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya,
Üzeri için ayrıca;
Vişne taneleri.

MUHALLEBİ SOSLU VİŞNELİ KEK TARİFİ;
Kek kalıbını margarin veya tereyağ ile yağlayın.
Çok az un serperek, kalıbın her tarafını kaplamasını sağlayın.
Kalıbın dibine çekirdeklerinden temizlediğiniz vişnelerin bir kısmını dizin.

kek hamuru resmi
Kek hamurunu yapmak için;
Yumurtaları ve şekeri çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı ekleyip, karıştırın.
Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırın.
Not;
Un için 2,5 bardak diye ölçü verdim fakat yumurtanızın boyutuna, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak bu miktar değişebilir.
Kek hamurunuz sert olmayan akıcı kıvamda olmalıdır.
Çekirdekleri çıkarılmış vişneden birazda kek hamurunun içine karıştırın. 
Hazırladığınız kek hamurunu kek kalıbına boşaltın.
Kek hamurunun üzerine çekirdeklerinden temizlenmiş vişnelerden yerleştirin.

resimli kek tarifi yapılışı
Önceden ısıtılmış orta hararette ki (180 derece) fırında pişirin.
Fırından çıktıktan sonra kek kalıbında 15-20 dakika dinlendirin.

 Keki kalıbından çıkarın, servis tabağına yerleştirin.

beyaz sos
Beyaz muhallebiyi yapmak için;
Sütü ve diğer malzemeleri karıştırın.
Ocakta karıştıra karıştıra pişirin.
Kabuklanmasını engellemek için yine karıştıra karıştıra soğutun.
Muhallebiyi servis saatine yakın, kekin üzerine ortasından başlayarak kontrollü olarak dökün.
Not;
Kullandığınız kek kalıbın büyüklüğüne göre muhallebi fazla gelebilir.

cherry recipes
Beyaz muhallebinin üzerini çekirdekleri çıkarılmış vişne taneleri ile süsleyin.

vişneli kek sunum
"Afiyet Olsun"

6 yorum:

  1. Adsız11:17

    merhaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mehmet Bey,
      Blogunuzu ziyaret ettim, yeni başlamışsınız, hoşgeldiniz.
      Bol tıklamalı, ziyaretçili bir yayın hayatınız olur İnşallah.

      Sil
  2. Adsız11:27

    teşekkür ederim
    çok zarfsiniz
    tarifleriniz çok güzel
    çok nefis görünüyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız09:20

      günaydın, nasılsınız?

      Sil
    2. Teşekkür ederim, iyiyim.
      Siz nasılsınız?

      Sil
    3. Adsız09:16

      Günaydın muhterem hanım, teşekkür ederim bend e iyiyim şükür, blogunuz ve tairfleriniz çok güzel...

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...