19 Eylül 2019 Perşembe

BOSTAN KEBABI

Muhterem'le Afiyetle
Yaz tamamen bitmeden, yaz sebzelerinden olan bostan patlıcanı ile yapılan bostan kebabı tarifi vereyim.
Bostan patlıcanı tombik, şirin görünümü ile yaz aylarında patlıcan ile yapılan pek çok tarifte kullanılabiliyor.
Özellikle dolgun yapısı sayesinde Ali Nazik ve Hünkar beğendi gibi tariflerde kullanmak kolaylık sağlıyor.
Kızartma veya pane yapmak da bostan patlıcanına çok yakışıyor.
Bostan Patlıcanı ile hazırladığım tarifler 👉BURADA


bostan patlıcanı yemekleri
Bugünkü tarifimiz olan Bostan kebabından bahsedecek olursam;
Bostan kebabı yapmak için isterseniz bostan patlıcanını kızartabilirsiniz.
Fakat daha hafif olması için fırında da pişirebilirsiniz.
Benim vereceğim tarifte fırında pişirme yaparak hazırlayacağız.
Bostan patlıcanını fırında pişirip, içini sebzeli et ile birlikte ayrıca pişirip, tekrar içine dolduracağız.
Sonra salçalı su ile tekrar fırında pişireceğiz.
Sizi bol resimli bir tarif bekliyor.
"Afiyetle Kalın"

bostan patlıcanı ile yemek
BOSTAN KEBABI;
Malzemeler;
500 gram kuşbaşı et,
3 adet bostan patlıcanı,
1 adet büyük boy kuru soğan,
2 adet kırmızı biber,
2 adet domates,
6-7 adet yeşil sivri biber,
1 yemek kaşığı salça,
Zeytinyağı, karabiber, kırmızı pul biber, kekik, tuz,
Üzeri için;
Domates, sivri biber.

BOSTAN KEBABI TARİFİ;
Bostan kebabı yapmaya önce iç malzemesini hazırlayarak başlayalım.
Kuşbaşı eti, sotelik olacak şekilde ufaltın.
Eti tencereye koyup, orta hararetteki ocakta pişirmeye başlayın.
Et suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
Suyunu çektiği zaman etler yumuşamamışsa 1 su bardağı sıcak su ilave edin.
Su ile birlikte yumuşayıncaya kadar pişirin.
Etler piştikten sonra yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin.  

Soğanın ve domatesin kabuklarını soyup, küçük küçük doğrayın.
Kırmızı ve yeşil biberlerin tohumlarını çıkarın, küçük küçük doğrayın.

Doğradığınız sebzeleri etin içine ilave edin.


Bütün malzemeleri karıştırarak, düşük ısıdaki ocakta pişirmeye devam edin. 

Bostan patlıcanını yıkayın, tepesini kestikten sonra ortadan ikiye kesin.
Kestiğiniz patlıcanları fırın tepsisinin içine yerleştirin.
Bıçakla bir kaç yerinden kesikler açın.
Üzerlerine zeytinyağı sürün.
Orta hararetteki fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.

Fırında pişip yumuşayan patlıcanların iç kısmını bıçakla kesin.

 Patlıcanların içini kaşıkla oyarak çıkarın.

Çıkardığınız patlıcan içini bıçakla ufak parçalar halinde doğrayın.

Patlıcanın içini, sebzelerle birlikte pişirdiğiniz etin içine ilave edin.
Damak tadınıza uygun tuz, karabiber, kırmızı pul biber ve kekik gibi baharatlar ilave edin.
Patlıcan içi ile birlikte 5-6 dakika pişirin.

Patlıcanların içine önce çok az tuz serpin, daha sonra hazırladığınız patlıcanlı eti yerleştirin.

Derin bir kasenin içine 1 yemek kaşığı salça, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 su bardağı su ilave edin.
İyice çırpın, patlıcanların üzerine gelecek şekilde kaşıkla dökün.

Domates ve biberi keserek etlerin üzerine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış orta hararetteki (180 derece) fırında pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...