Körpe ıspanakları köklerinden ayırmadan iyice yıkayıp yaprakları ile birlikte biraz haşlıyorsunuz.
Daha sonra maden suyu ve un ile hazırladığınız pane sosuna bulayıp kızartıyorsunuz.
Yumuşamasına fırsat vermeden hemencecik çıtır çıtır yiyorsunuz 😋
Tarifi yıllar önce Ispanak tarifleri için hazırladığım yazıya yorum yazıp bu tariften bahseden Gülten Hanımdan (Gülo Anne) aldım.
Gülten hanım tarifte sadece köklerini kullanmış, ben körpe ıspanak bulunca yaprakları ile birlikte hazırladım.
Ispanak tarifleri dosyası için eksik olan tarifi eklemiş oldum 😊
Ispanak ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Tam kızartma ve panelerden bahsetmişken bir küçük püf noktası vereyim.
Belki pek çoğunuz bu yöntemi biliyordur ama ben bilmeyenler için buraya eklemek istiyorum.
Bu tarz kızartmalarda, kızaran sebzeyi fazla yağının gitmesi için kağıt peçete veya kağıt havlunun üzerine bırakırız.
Fakat bir zaman sonra o peçete de yağ içinde kalır, sebze fazla yağından kurtulamaz.
Size bahsedeceğim yöntemde tabağın içine ters bir şekilde bir kase yerleştiriyorsunuz, üzerine kağıt peçete seriyorsunuz.
Kızarttığınız sebzeyi üzerine bırakıyorsunuz.
Sebzenin üzerinde ki yağlar yavaş yavaş yukarıdan aşağıya süzülüyor.
Bu yöntemle kesinlikle daha verimli bir sonuç alacaksınız.
"Afiyetle Kalın"
ISPANAK PANE;
Malzemeler;
250 gram körpe kuzu ıspanak,
2 çay bardağı maden suyu,
1 adet yumurta,
5-6 çorba kaşığı un,
1 çay kaşığı karbonat,
Tuz, kırmızı pul biber, karabiber,
Kızartmak için;
Sıvı yağ.
Servis için;
Sarımsaklı yoğurt,
Kırmızı pul biber, kuru nane.
ISPANAK PANE TARİFİ;
Ispanakların kök kısmı bütün kalacak şekilde kök uzantısını kesin.
Önce tuzlu su dolu kapta kumlarının yumuşaması ve dökülmesi için 20 dakika kadar ıslatın.
Daha sonra akan suyun altında iyice yıkayın.
Kaynayan suyun içine atıp 5-6 dakika bekletin, kaynar sudan çıkarıp soğuk suya bırakın.
Süzgece çıkarıp suyunun iyice süzülmesini sağlayın.
Derin bir kasede maden suyu, un, karbonat, yumurta, tuz ve baharatları karıştırarak koyu kıvamlı bir sos hazırlayın.
Ispanakları bu sosa bulayın ve iyice ısınmış olan bol sıvı yağda kızartın.
Kızaran paneleri yağlarının süzülmesi için yukarıda bahsettiğm şekilde kasenin üzerine dizin.
İyice yağları süzüldükten sonra sıcak olarak, üzerine kuru nane ve kırmızı pul biber serptiğiniz sarımsaklı yoğurt ile birlikte servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Nazifecim :)
SilBlogunu güncellemeye başladın sanırım, blog dünyasına tekrar hoşgeldin :)