Bugün size mevsimin getirdiği lezzetlerden olan bal kabağı ile nefis bir tarif vereceğim.
Adının "Crumble" olduğuna bakmayın, ismi zor telaffuz edilse de lezzeti şahane, yapımı çok kolay olan bir tatlıdır.
Bu tatlının bir adı da üzerinde ki kırıntılı hamur sebebiyle, kırıntı tatlısıdır.
Her tür meyve ile bu tatlıyı yapabilirsiniz.
Bu tarif benim burada verdiğim 8. Crumble tarifi, hemen hemen her türlü meyve ile hazırlıyorum.
Kırıntı kısmı için hep un kullanıyordum, bahar aylarında yulaf ezmesi ile hazırlanan bir tarif gördüm.
Un yerine yulaf ezmesi kullanarak da bir crumble hazırladım, onun tarifini de bir ara yayınlayacağım.
Hamuru kırıntılı yapan malzemelerden birisi de kuruyemiş.
Ben çoğu zaman badem içi kullanıyorum ama elma ve bal kabağı gibi tariflere ceviz yakıştığı için bunlara ceviz kullanıyorum.
Konu ile ilgili tarifler;Crumble (kırıntı tatlısı) Tarifleri;
Frambuazlı Crumble
Çilekli Crumble
Taze İncirli Crumble
Erikli Crumble
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı Bonbon
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca bal kabağı ile tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
BAL KABAKLI CRUMBLE (KIRINTI TATLISI);
1 büyük kase kabak tatlısı,
Kırıntı kısmı için;
100 gram badem veya ceviz içi,
5 çorba kaşığı toz şeker,
120 gram küp küp doğranmış soğuk tereyağı,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
200 gram un,
1 büyük kase kabak tatlısı,
Kırıntı kısmı için;
100 gram badem veya ceviz içi,
5 çorba kaşığı toz şeker,
120 gram küp küp doğranmış soğuk tereyağı,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
200 gram un,
Üzeri için;
Ceviz içi,
Ceviz içi,
Kabak çekirdeği içi.
BAL KABAKLI CRUMBLE TARİFİ;
Evde bal kabağı tatlınız varsa bu tarifte onu kullanabilirsiniz.
Bal kabağı tatlınız yoksa 👉BURADA ki tarifle bal kabağını pişirip, soğutun.
Bal kabağı tatlınız yoksa 👉BURADA ki tarifle bal kabağını pişirip, soğutun.
Isıya dayanıklı fırın kabına bal kabaklarını yerleştirin.
Kırıntı bölümünü hazırlamak için;
Toz şeker, badem veya ceviz içi, tarçın, vanilya, tereyağı ve unu robottan geçirin.
Hazırladığınız kırıntılı hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Hazırladığınız kırıntılı hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.
Kırıntılı bir kıvamda olan hamuru bal kabaklarının üzerine serpiştirip, bal kabağının üzerini tamamen kaplayın.
Kırıntı hamurunun üzerine ceviz içi ve kabak çekirdeği içi serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 35 dakika pişirin.
Fazla soğumadan ılık olarak servis yapmanızı öneririm.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...