25 Temmuz 2018 Çarşamba

FRAMBUAZLI CRUMBLE

Muhterem'le Afiyetle
Crumble, yani "kırıntı tatlısı" yaz aylarında aradığınız en hafif tatlılardan biri olabilir.
Hem hazırlaması kolay, hemde içinde ki meyvesi sayesinde hamur tatlıları ve şerbetli tatlılar kadar ağır olmuyor.
Crumble daha çok çarpıcı rengi olan ve erik-vişne-frambuaz gibi hafif ekşimsi tadı olan meyvelerle  yapılır.
Daha önce İncir, Çilek, Erik gibi meyvelerle Crumble hazırladım.
Bu yaz da Frambuazlı ve Vişneli hazırladım.


frambuazlı kırıntı tatlısı

Farklı meyvelerle hazırladığım Crumble tariflerim;

Çilekli Crumble

Taze İncirli Crumble

Erikli Crumble 

Vişneli Crumble 

Kızılcıklı Crumble

Elmalı Crumble    


crumble recipes
Daha önce yayınladığım Frambuazlı tariflerim;

Frambuazlı Tart Kek

Frambuazlı, Yoğurtlu Dondurma

Frambuazlı Milkshake

raspberry
Frambuaz yada diğer adı ile Ahududu'yu her yerde bulmak pek mümkün olmuyor.
Ben geçen ay Yeşilköy Pazarında bulup aldım.
Fakat o günlerde kullanmak için fırsatım yoktu, bende derin dondurucuya kaldırdım.
Crumble yapacağım gün dondurucudan çıkardım, çözüldüğü zaman müthiş rengi olan bir su bırakmıştı.
Bende bu suyu dökmeden frambuazı kullandım.
Crumble'ın üstü kıtır hamurlu, altı yumuşak meyveli halini sevdiğim için tam istediğim kıvamı verdi.
Rengi ise tam istediğim gibi oldu 😍😍😍
Servis için süslemesinde, içine damla çikolata yerleştirdiğim frambuazları kullandım.
Damla çikolatayı isterseniz beyaz, isterseniz kakaolu kullanabilirsiniz.
Ve tabii ki Crumble sunumlarının vazgeçilmezi olan dondurmayı unutmayın 😊
"Afiyetle Kalın"

kırıntı tatlısı nasıl yapılır? 
FRAMBUAZLI CRUMBLE (FRAMBUAZLI KIRINTI TATLISI);
250 gram frambuaz (ahududu),
2 yemek kaşığı mısır nişastası,
Yarım limonun suyu,
Kırıntı kısmı için;
100 gram badem,
5 çorba kaşığı toz şeker,
120 gram küp küp doğranmış soğuk tereyağı,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 paket vanilya,
200 gram un,
Süslemek için;
6-7 adet frambuaz,
Damla çikolata,
Servis için;
Dondurma.

FRANBUAZLI CRUMBLE TARİFİ;
Frambuazları fırın kabına dökün, üzerine limonun suyunu sıkın, mısır nişastasını serpin.

resimli tarif
Frambuazları, nişastayla ve limon suyu ile karıştırın.

kırıntı hamuru
Toz şeker, badem, tarçın, vanilya, tereyağı ve unu robottan geçirin.
Hazırladığınız kırıntılı hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirin.

Kırıntılı bir kıvamda olan hamuru frambuazların üzerine serpiştirin.


Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin.

raspberry crumble recipes
Süsleme için;
Frambuazların boş olan kısmına damla çikolata yerleştirin.
Crumble'ın ortasına taze meyveleri, meyvelerin ortasına da damla çikolataları yerleştirin.
Dondurma eşliğinde servis yapın.

raspberry
"Afiyet Olsun"

1 yorum:

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...