26 Temmuz 2016 Salı

FRAMBUAZLI TART KEK

raspberry
Yaz meyveleri ile hazırladığım tariflere son hızla devam ediyorum.
Bugünkü meyvemiz Frambuaz, kendisi Ahududu olarak da bilinir.
Böğürtlene benzeyen görüntüsü yüzünden hep böğürtlenle karıştırılır.
Ekşimsi tadı olan meyve, gözalıcı rengi ile tatlı, dondurma ve pastacılıkta her zaman kendine bir yer bulur.
Pazar ve marketlerde son yıllarda böğürtlen ve dut sık bulunsa da frambuazın tazesini bulmak biraz zordur.
Tazesi her tezgahta bulunmaz, daha çok dondurulmuş olarak bulunabilir.
Ben bu tartı Yeşilköy pazarından alıp dondurucuya kaldırdığım frambuaz ile yaptım.
Dondurucudan çıkınca diriliğini kaybetti ama yine de lezzeti ve rengi yerindeydi.
Frambuazla daha önce hazırladığım tariflerim;

Frambuazlı, Yoğurtlu Dondurma

Frambuazlı Milkshake

"Afiyetle Kalın"

raspberry
FRAMBUAZLI TART KEK;
Malzemeler;  
Keki İçin;
2 tane yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı süt,
Yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çay bardağı un,
2 yemek kaşığı kakao,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Kreması İçin;
2,5 su bardağı süt (500 ml)
1 pakat vanilyalı puding,
Tart kalıbını yağlamak için;
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ,
Üzeri İçin;
2 su bardağı frambuaz (ahududu),
1 su bardağı damla çikolata,
Nane yaprağı.

raspberry
FRAMBUAZLI TART KEK TARİFİ;
Yumurtaları şeker ile birlikte çırpın.
Sütü ve sıvıyağı ekleyip hafif karıştırın.
Unu, kabartma tozunu, kakaoyu ve vanilyayı ekleyip malzemeler karışana kadar çırpın.
İyice yağladığınız ortası çukur bir tart kalıbına hamuru boşaltın ve 170 dereceli önceden ısınmış fırında fazla kurutmadan pişirin.
Kek pişerken üzerinde ki tarife göre pudingi pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra kalıbından kolayca çıkarabilmek için soğumasını bekleyin.
Keki kalıbından çıkarıp, servis tabağına yerleştirin. 
Kekin çukur kısmına pudingi düzgünce yayın.
Frambuazların ortasında ki boşluğa birer tane damla çikolata yerleştirin.
Hazırladığınız frambuazları pudingin üzerine dizin.
İsterseniz ilk sıradaki frambuazların altına nane yaprakları yerleştirin.
Tart kekinizi buzdolabında birkaç saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

raspberry tart cake
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...