Bir kaç hafta önce, hem kirazla hemde taze kayısı ile reçel hazırladım.
Kiraz reçelinin tarifini daha önce verdim.
Bugünde tüm aşamaları ile taze kayısı reçelinin tarifini vereyim.
Daha önce kuru kayısı ile bademli bir reçel hazırlamıştım.
Onun linkini de aşağıda bulabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
Kayısı ile hazırladığım diğer tariflerim;
Kayısılı, Fıstıklı Tart
Bademli, Kuru Kayısı Reçeli
Kuru Kayısılı Pasta
TAZE KAYISI REÇELİ;
Malzemeler;
1 kilo taze kayısı,
5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 çubuk tarçın,
1 paket vanilya,
Yarım limon suyu.
TAZE KAYISI REÇELİ TARİFİ;
Kayısıları yıkayın, ortasından kesip çekirdeklerini çıkarın.
Tekrar ortasından kesip, 1 kayısıyı 4 parçaya ayırın.
Not;
Ben yenmesi kolay olsun diye kayısıyı dörde böldüm, isterseniz sadece ikiye ayırabilirsiniz.
Kestiğiniz kayısıları reçel yapacağınız tencereye doldurun.
Üzerine şekeri dökün.
Çubuk tarçını ve vanilyayı da ilave edin.
2 su bardağı su ekleyin.
Tencereyi ocağa yerleştirip, pişirmeye başlayın.
Kısık ateşte arada karıştırarak reçeli pişirmeye başlayın.
Kaynamaya başladıktan 25 dakika sonra 4-5 damla limon suyu sıkın.
Limonunuz yoksa 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edebilirsiniz.
Limonunuz yoksa 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edebilirsiniz.
Limon suyunu ilave ettikten sonra 5 dakika daha kaynatıp, ocağı kapatın.
Pişen reçeli sıcakken kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatın.Kapağının üzerinde duracak şekilde kavanozu ters çevirin.
Bu şeklide kapaklar vakumlanacak, siz açıncaya kadar reçeliniz uzun süre dayanacaktır.
Reçeliniz soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...