Ya hafif yemeklerle, ya salatalarla, ya yoğurtlu sebzelerle, ya da zeytinyağlı sebze yemekleri ile günü geçirebiliyoruz.
Eminim, çok sevilen pirinç pilavı bile bugünlerde yerini yoğurtlu makarna gibi alternatif tariflere bıraktı.
Ben yaz aylarında pilav yapmam gereken durumlarda genellikle arpa şehriye pilavı yapıyorum.
Arpa şehriye pilavını sade olarak hazırlıyordum, geçen yıldan beri içine döner ekleyerek pişirmeye başladım.
Kesinlikle çok sevilen, misafirin bile hayır demeden rahatlıkla yediği bir pilav oluyor.
Geçtiğimiz Ramazan ayında son misafirlerime de bu pilavdan hazırladım.
İftar masasının resimleri ve menüsü 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
DÖNERLİ, ARPA ŞEHRİYE PİLAVI;
Malzemeler;
1 paket arpa şehriye,
2 yemek kaşığı tereyağ,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
150 gram et döner,
Tuz.
DÖNERLİ, ARPA ŞEHRİYE PİLAVI TARİFİ;
Pilav tenceresinin içine tereyağını ve sıvıyağı koyup eritin.
İçine arpa şehriyeyi dökün.
Şehriyenin rengi koyulaşıncaya kadar kavurun.
Not;
Şehriye kavrulmaya başladığı anda çabucak yanabilir, son anlarında dikkat etmek lazım!
Şehriyenin rengi değiştiği anda kavrulmasını tamamlamış demektir.
Hemen üzerine su ekleyin.
Su miktarı şehriyenin üzerini geçecek kadar olmalıdır.
Şehriye pirinç kadar su çekmiyor!
Suyu ekledikten sonra et döneri de tencereye ekleyin ve karıştırın.
Pilavın tuzunu, et dönerin tuz oranını düşünerek ekleyin.
İsterseniz karabiber, kırmızı pul biber gibi baharatlardan ekleyebilirsiniz.
Suyunu çekip pişen pilavı, havalanması ve yapışmaması için 1-2 kez karıştırın.
Mutlaka sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...