13 Temmuz 2018 Cuma

ENGİNARDAN MİDYE DOLMA

Muhterem'le Afiyetle
Enginardan midye dolma tarifini geçen yaz görmüştüm, fikir çok hoşuma gitmişti ama tarifi deneyecek uygun enginar bulamamıştım.
Bu sene enginar mevsimi başlayınca, yaptığım enginar tariflerinden birisi de bu dolmaydı.
Bu tarifi enginar mevsiminde yaptım fakat Ramazan ve Bayram koşturmacası içinde ne yazık ki mevsiminde yayınlamaya fırsat bulamadım.
Daha önce yayınladığım Enginar tariflerim 👉BURADA



artichoke
Tarife gelecek olursam;
Midye dolmasının özellikle sunumunu seviyorsanız, bu tarif tam size göre.
Bu tarifin midye dolmasından tek farkı içinde midye etinin olmaması.
Bu dolma da zeytinyağlı iç ile hazırlanıyor, bol limon ile servis yapılıyor.
Midye dolması gibi yeniyor.
İç malzemesini yiyip, yaprağını da özellikle körpeyse dişlerinizle çekip sıyırıyorsunuz.
Enginar yapraklarını midye dolma şeklinde doldurup, hazırlamak kimin fikriyse tebrik ediyorum.
Bu tarifin ismi "enginar yaprağı dolması" olabilirdi ama böyle hem daha dikkat çekici, hemde daha güzel😍😍😍
"Afiyetle Kalın"

ENGİNARDAN MİDYE DOLMA;
Malzemeler;
3 adet enginarın dış yaprakları,
Zeytinyağı, tuz.
Dolma içi için;
1,5 su bardağı pirinç,
2 adet soğan,
5-6 dal dereotu,
2 yemek kaşığı kuru nane,
1 çay kaşığı kırmızı pul biber,
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
Zeytinyağı,
Tuz.
Sunum için;
Limon dilimleri.

artichoke
ENGİNARDAN MİDYE DOLMA TARİFİ;
 
artichoke
Enginarların dış yapraklarını dibinden bıçakla keserek çıkarın.
İyice yıkayın, suyunun süzülmesi için  süzgece alın.

enginar tarifleri
Dolma içini yapmak için;
Soğanları küçük küçük doğrayın.
Yarım çay bardağı kadar zeyinyağını tencereye dökün.
Soğanları zeytinyağında bir kaç dakika pişirin.
Üzerine yıkayıp, süzdüğünüz pirinçleri ilave edin.
Tuz, kırmızı pul biber, kuru nane gibi baharatları ekleyip, bir kaç dakika kavurun.
1 çay bardağı su ilave edin, suyu çeker çekmez ocağı kapatın.
Tencereye dolmalık fıstık, kuş üzümü ve ince ince doğradığınız dereotunu ilave edin.
Eklediğiniz malzemelerle birlikte dolma içini bir kez daha karıştırın.

enginarla yapılan tarifler
Enginar yaprağını elinize alın.
Yemek kaşığına iç malzemesinden alın ve enginar yaprağına bu malzemeyi doldurun.

Yemek kaşığı ile enginar yaprağı aynı formda olduğu için, 1 yemek kaşığı dolma içini yaprağa aktarmanız yeterli olacaktır.
İç malzemesini koyduktan sonra için üzerine boş bir yaprak yerleştirin.

Diğer yaprakları da aynı şekilde doldurun, üzerini boş bir yaprak ile kapatın.

Hazırladığınız enginar yaprağı dolmalarını dibi geniş (pilav veya karnıyarık tenceresi gibi) tencereye dizin.

Damak tadınıza uygun tuz serpin.
Yarım çay bardağı kadar sızma zeytinyağını dolmaların üzerine dökün.
Pişerken dağılmaması için ısıya dayanıklı cam veya porselen bir servis tabağını dolmaların üzerine yerleştirin.

artichoke
Kaynayıncaya kadar orta hararette, kaynadıktan sonra en düşük ısıda ki ocakta pişirin.
Piştikten sonra soğuyuncaya kadar piştiği tencerede bekletin.

Soğuduktan sonra bol limon dilimi ile birlikte servis tabağına dizin.

midye dolma
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...