Temmuz ve Ağustos ayında ki sıcaklıklardan sonra bu serin hava ilaç gibi geldi.
Eylül demek sonbahar gelmiş demek.
Benimse 6-7 adet yazlık sebze ve meyve ile hazırlanan yayınlanmayı bekleyen tariflerim var.
Sonbahar kendini iyice hissettirmeden, yazlık sebze ve meyveler tezgahlardan kalkmadan tariflerimi vermem lazım.
Bayram da kısmetse memlekete gideceğim, ne kadar kalacağımız henüz belli değil.
Köyde internet yok o yüzden tarif de ekleyemiyorum.
Artık yetiştiği kadar tarif eklerim, gerisini kısmet olursa gelince yayınlamaya devam ederim.
"Afiyetle Kalın"
Frambuazla daha önce hazırladığım tariflerim;
Frambuazlı Tart Kek
Frambuazlı Milkshake
FRAMBUAZLI, YOĞURTLU DONDURMA;
Malzemeler;
12 yemek kaşığı yoğurt,
1 su bardağı frambuaz (ahududu) püresi,
1 paket krema, (200 ml)
4 yemek kaşığı pudra şekeri, (pudra şekeri yerine bal kullanabilirsiniz)
1 paket vanilya,
2 yemek kaşığı damla çikolata.
FRAMBUAZLI, YOĞURTLU DONDURMA TARİFİ;
Frambuazın saplarını koparın yıkayıp süzün.
Eğer dondurulmuş frambuaz kullanırsanız bu işleme gerek yok.
Frambuazı mutfak robotundan çekerek püre haline getirin.
Pürenin içine, yoğurt, krema, vanilya, pudra şekerini ilave ederek tekrar karıştırın.
Karışımı robottan çekip pürüzsüz hale getirdikten sonra damla çikolatayı ilave edin.
Not;
Damla çikolatanın şeklini koruması için sadece kaşıkla karıştırın, asla robotta çırpmayın.
Dondurma kalıplarına hazırladığınız dondurma karışımını paylaştırın.
İçinde ki hava kabarcıklarının gitmesi için tezgaha 1-2 kere vurun.
Dondurma kalıplarının çubuklarını takın.
Derin dondurucuda en az 5 saat bekletin.
"Afiyet Olsun"
ellerinize sağlık ev yapımı olunca hem daha sağlıklı hem daha lezzetli oluyor içine konulanı biliyoruz hiç değilse:) sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim, kesinlikle haklısınız ev yapımı gibisi yok, en azından içinde ne olduğunu hangi koşullarda üretildiğini biliyoruz :)
Sil