9 Aralık 2019 Pazartesi

BAL KABAKLI ETİMEK TATLISI

Muhterem'le Afiyetle
Mevsim tam bal kabağı mevsimi, bugünlerde pazar tezgahlarında market ve manavlarda bol bol bal kabağı var.
Üstelik bu bal kabakları kesmesi çok zor olan kabuklarından temizlenmiş olarak satılıyor.
Bazen bize memleketten bal kabağı geliyor, kabuklarını soymanın çok zor bir iş olduğunu oradan biliyorum.
Onun için pazarda satılan kabukları soyulmuş kabaklarla tarifler yapmak bana hiç zor gelmiyor.
Bugünkü bölümümüzün konusu olan "Bal Kabaklı Etimek Tatlısı" tarifini akşam yemeği misafirlerim için hazırladım.
Menüsünde bu tatlı olan akşam yemeği masasının resimleri 👉BURADA
Klasik Etimek tatlısını bal kabağı ile renklendirip, lezzetlendirmek için harika bir tarif.
Yapım aşamasında ki uzun tarif gözünüzü korkutmasın, ben biraz fazla ayrıntılı yazınca tarif bölümü uzadı.
Gayet pratik bir tarif, hele evde kabak tatlısı varsa işiniz yarı yarıya bitmiş demektir.




pumpkin dessert turkish
Balkabağı ile daha öncede tarifler hazırlamışım, en kısa zamanda balkabağı ile yapılan tarifler dosyası oluşturmam lazım😊
Diğer bal kabaklı tariflerim;

Kabak Tatlısı 

Bal Kabağı Dolgulu Muffin 

Bal Kabaklı Tart Kek

Portakalda Kabak Tatlısı

Bal Kabaklı Bonbon

Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta

Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı

Ayrıca bal kabağı ile tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz;

Bal Kabağı Çorbası

Bal Kabaklı Karalahana Sarması

"Afiyetle Kalın"

balkabağı tarifleri
KADAYIFLI ETİMEK TATLISI; (Kullandığım kalıbın ölçüleri 22 X 30)

Malzemeler;
1 paket etimek,
Muhallebisi için;
1 su bardağı un,
1 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 paket vanilya,
1 küçük kutu krema,
Şerbeti için;
1,5 su bardağı toz şeker,
1,5 su bardağı su,
1 paket vanilya,
3-4 damla limon suyu,
Bal Kabaklı bölümü için;
1 kilo bal kabağı,
2 su bardağı toz şeker,
1 adet portakal,
1 büyük çay bardağı su,
1 tane çubuk tarçın,
1 paket vanilya, 
Üzeri için;
1,5 su bardağı ufalanmış ceviz içi,
1 tatlı kaşığı toz tarçın.

kabaklı etimek tatlısı nasıl yapılır?
BAL KABAKLI ETİMEK TATLISI TARİFİ;
Evde bal kabağı tatlınız varsa bu tarifte onu kullanabilirsiniz.
Bal kabağı tatlınız yoksa;
Dilimlenmiş bal kabaklarını dibi geniş karnıyarık tenceresine yerleştirin.
Üzerine şekerini, kabuğu ile birlikte dilimlenmiş portakalları, tarçın çubuğunu ve vanilyayı ekleyin.
En son 1 büyük çay bardağı su ilave edin.
Düşük ısıda kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Piştikten sonra içindeki portakal dilimlerini ve tarçın çubuğunu çıkarın.
Bal kabağını şerbetini süzdürerek tencereden çıkarın.
Bal kabaklarını soğuduktan sonra ezerek püre haline getirin.
Şerbeti hazırlamak için;
Şerbetinin karamelli olması için şekeri tencereye dökün.
Düşük ısıda sürekli karıştırarak şekeri kavurun.
Şekerin rengi değişmeye başladığında ılık halde ki suyunu ilave edin.
Şekerini iyice eritin.
Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limonu sıkın, 5 dakika sonra ocağı kapatın, soğumaya bırakın.
Etimekleri tepsiye dizin.
Ilık halde ki şerbeti etimeklerin üzerine gelecek şekilde, her tarafına dökün. 
Not;
Şerbet soğuğa yakın ılık olmalı, çok sıcak olursa etimekler hamurlaşır.
Etimeklerin üzerine bal kabağını pişirdiğiniz şerbetli sudan da dökebilirsiniz. 
Muhallebiyi yapmak için;
Sütü derin bir tencereye dökün.
İçine unu, şekeri, vanilyayı, tereyağını ilave edin.
Topaklanma olmaması için sürekli karıştırın, topaklanırsa el blenderi veya mikser ile çırpın.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirip, ocağı kapatın.
Karıştıra karıştıra biraz soğumasını sağlayın.
1 küçük kutu (200 ml) kremayı muhallebiye ekleyip, mikser ile 5-6 dakika çırpın.
Hazırladığınız muhallebiyi şerbetini çeken etimeklerin üzerine yayın.
Muhallebinin üzerine püre haline getirdiğiniz kabağı yayın.
Kabağın üzerini iri çekilmiş ceviz içi ile kaplayın.
Cevizin üzerine bol bol tarçın serpin.
Buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.
Dilimleyerek servis yapın.

Kuru kahveci Mehmet efendi mahdumları
"Afiyet Olsun"

2 yorum:

  1. Merhaba. Blogunuz oldukça dolu ve yararlı bilgiler barındırıyor.Emeğinize Sağlık.Eğer zaman ayırmak isterseniz,yeni açtığım bloga göz atıp takip ederseniz beni oldukça mutlu edersiniz.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim.
      Sizde aramıza hoşgeldiniz, blogunuz hayırlı olsun :)

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...