Menüyü oluştururken artık mevsimi olmayan yazlık sebzelerden uzak durdum.
Tamamen kış sebzeleri ile hazırlanan tariflerden yemekleri hazırladım.
O akşam menümüzde kış sebzelerinden Ispanak, Kereviz, Pancar, Turp, Havuç ve tatlıda da yine kış meyvelerinden olan Balkabağı vardı.
Çorba olarak erişteli yeşil mercimek çorbası yaptım.
Ana yemek olarak papates püreli ıspanak graten hazırladım.
Ispanak graten bu tarz misafir sofraları için çok şık, göz dolduran, lezzetli bir tarif.
Ispanağı genellikle herkes sevdiği için sevilerek yeniyor.
Geçen ay ıspanağın sebep olduğu zehirlenme vakaları yüzünden bu sezon hiç ıspanak almamıştım.
Ispanakta ki sorunun bittiği açıklandığı için almaya karar verdim.
O gün bu sezonun ilk ıspanağını pişirmiş oldum.
Ben hazırladığım yemek masalarında mutlaka yoğurtlu salataya yer veririm.
Bu masa için erişteli kereviz salatası hazırladım.
İçinde mevsimin en renkli kök sebzeleri (pancar-turp-havuç-kırmızı soğan) bulunan kıvırcık salata hazırladım.
Pirinç pilavı ve et kavurması ile tuzlular bölümünü tamamladım.
Tatlı olarak, mevsimin getirdiği meyvelerden olan bal kabağı ile bal kabaklı etimek tatlısı hazırladım.
AKŞAM YEMEĞİ MENÜSÜ;
Tarifin ismine tıklayarak, tariflere ulaşabilirsiniz.
Yemekler;
Pirinç Pilavı
Masada bulunanlar;
Patates Püreli, Ispanak Graten (Ana Yemek)
Pancarlı, turplu, havuçlu, kırmızı soğanlı, kıvırcık salata
Tatlı Olarak; Bal Kabaklı Etimek Tatlısı
"Afiyetle Kalın"
herşey muhteşem...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
SilMerhaba.Siteniz oldukça hoş ve takip ettiklerim arasında.Zaman ayırıp yeni açtığım bloguma göz atıp takip ederseniz memnun olurum.Sağlıcakla Kalın.
YanıtlaSilhttps://hepfragmanizle.blogspot.com/
Merhaba,
SilGüzel sözleriniz için çok teşekkür ederim :)
Blogunuzu ziyaret edip inceledim, meraklısı için oldukça güzel paylaşımlarınız var.
Takibe aldım.