Yıllar önce anneler gününde anneme Sinbo'nun ekmek makinesini almıştık.
Annem yıllardır o makine ile çok güzel ekmekler yapıyor.
En çok hangi çeşidini yapıyor diye sorarsanız buna tek bir cevabım var, o da cevizli ekmek.
Bugünkü konumuz olan bu cevizli ekmeğide kahvaltıya gelen misafirlerim için annem yapmıştı.
Kahvaltıdan sonra ekmeklerin resmini tarifini yayınlamak için çektim ama yayınlamaya bir türlü fırsatım olmadı.
Bu ekmeklerinde menüsünde olduğu kahvaltı masasının resimleri 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
Cevizli ekmek yaparken kullanacağınız cevizin cinsi ve rengi ekmeğinizin renginde değişikliğe sebep olabilir.
Mesela koyu renkli ceviz içi ekmeğinde koyu bir renginin olmasına sebep olabiliyor.
Ekmek makinesinin kitapçığında cevizli ekmek dışında farklı tariflerde var.
Makinede Cevizli Ekmek Malzemeleri
*Not;Tarifin gramaj seçenekleri olduğu için buraya yazmadan, direkt tarifin bulunduğu kitapçığın resmini yayınlamaya karar verdim.
Makinede ekmek yaptığınız zaman, kullandığınız makinenin verdiği ölçülere bağlı kalmanız gerekiyor.
Kalıbın ölçülerine göre en iyi tarifler bu kitapçıklarda oluyor.
Bende ekmeğin tarifini verirken bir şeyi atlamamak için tarifin resmini yayınlıyorum.
Makinede cevizli ekmek yapım aşamaları ve dikkat edilmesi gerekenler.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...