16 Aralık 2019 Pazartesi

FIRINDA HİNDİ BAGET

Muhterem'le Afiyetle
Son yıllarda tavuğun üretim sürecinin sağlıklı olmadığı ile ilgili çıkan haberler yüzünden pek çok kişi tavuk ve tavuk ürünlerini kullanmıyor.
Bizde mümkün oldukça tavuktan uzak duruyoruz.
Tavuğa alternatif olarak Hindi tercih ediyoruz.
Eskiden hindi eti kolaylıkla bulunan bir ürün değildi, benim çocukluğumda sadece yılbaşı zamanı ortaya çıkardı.
Şimdi pek çok firma parçalanmış hindi eti üretimi yapıyor.
Marketlerin et-tavuk reyonunda hindinin istediğiniz bölgesini alabiliyorsunuz.
Hindi kapama, göğüs, but, baget, ızgara tava gibi çeşitleri var.
Bu ürünlerle hazırladığım hindili tariflerim;

Hindi Kapama

Taze Patatesli Hindi But

Hindi Yahnisi




hindi ile yapılan yemekler
Bugünkü tarifimize gelirsek;
Hindi bageti markette görünce en başta görüntüsü çok hoşuma gitti.
Açıkçası bana Fred Çakmaktaş'ın yediği butları hatırlattı😄😄😄
Bageti sadece haşlamayı düşündüm ama o şekilde tadı biraz yavan olduğu için biraz haşladıktan sonra fırında pişirmeye devam ettim.
Hem lezzet vermesi için, hemde servis sırasında eşlik etmesi için taze patates, arpacık soğan, kırmızı ve yeşil biberle birlikte fırınladım.
Fırında bagetlerin dışında çıtır bir katman oluştuğu için daha da lezzetlendi.
Bol resimli bir tarif sizi bekliyor😊
"Afiyetle Kalın"

fırında hindi baget resmi
FIRINDA HİNGİ BAGET;
Malzemeler; 
2 adet hindi baget,
1 kilo taze patates,
10-15 adet arpacık soğan,
2 adet büyük boy kırmızı soğan,
5-6 adet yeşil biber,
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı,
Tuz, karabiber, kırmızı pul biber.

çiğ hindi baget resmi
FIRINDA HİNDİ BAGET TARİFİ;
Bagetleri yıkayın, tencereye yerleştirin.
Tuzunu serpin, üzerine 2 su bardağı su ilave edip pişmeye bırakın.


hindi tarifleri
Bagetler suyunu çekinceye kadar pişirin.

Taze patateslerin kabuğunu soymadan iyice yıkayın.
Ortadan ikiye kesin.
Not;
Eğer taze patates bulamazsanız normal patatesin kabuklarını soyarak küçük boyutlarda doğrayabilirsiniz.
Biberleri yıkayın, tohumlarını çıkarıp iri bir şeklide doğrayın.
Arpacık soğanların kabuklarını soyun, bütün halde bırakın.

Taze patateslerin üzerine tuz, zeytinyağı, kırmızı pul biber, karabiber serpin, iyice karıştırın.
Fırın tepsisinin içine yağlı kağıt serin.
Baharatlı patatesleri üzerine dizin.
200 derecelik fırında patatesleri pişirmeye başlayın.
Not;
Eğer soğanların daha yumuşak olmasını isterseniz patateslerle birlikte fırına verin.
Biz daha diri sevdiğimiz için biberlerle birlikte fırına verdim.

Patatesler kızarmaya başladığı zaman tepsiyi fırından çıkarın.
Patateslerin diğer yüzünü çevirin.
Hazırladığınız kırmızı ve yeşil biberleri, arpacık soğanlarını patateslerin üzerine dizin. 

Ön pişirme yaptığınız bagetleri sebzelerin üzerine dizin.
Tekrar fırına verin, fırının ısısını 180 dereceye düşürün.

Biberler ve arpacık soğanları pişinceye, baget kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak olarak servis yapın.

turkey recipes
"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...