Mesela Karnabahar kısırı, Karnabahar tabanlı pizza gibi.
Karnabahar ufalanan yapısı sayesinde şekilde şekile girebiliyor.
Bu tür tarifleri ilgi ile takip ediyorum fakat henüz denemedim, daha klasik karnabahar tariflerini yapmaya devam ediyorum.
Karnabahar turşu olarak da çok lezzetli oluyor.
Fakat beyaz rengi ile çok göz alıcı bir rengi olmuyor.
Tabii turşunun içine bugünkü tarifimizde olduğu gibi kırmızı pancar dilimleri attığınız zaman turşunuz çok canlı, göz alıcı bir renge sahip oluyor.
Karnabahar ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
Kırmızı Pancar ile hazırladığım diğer tariflerim 👉BURADA
"Afiyetle Kalın"
PANCARLI KARNABAHAR TURŞUSU;
Malzemeler; (Ölçüler tarif bölümünde olacak)
1 adet küçük boy karnabahar,
2 adet orta boy kırmızı pancar,
Elma veya üzüm sirkesi,
Deniz veya kaya tuzu,
Limon tuzu,
Kişniş tohumu,
Tane karabiber,
Sarımsak,
Nohut,
Kaynar su.
PANCARLI KARNABAHAR TURŞUSU TARİFİ;
Pancarları yıkayın, kabuğunu soyup, dilimleyin.
Karnabaharı yıkayıp, çiçeklerine ayırın.
Sarımsakların kabuklarını temizleyip bir kaç parçaya ayırın.
Temiz kavanozun dibine bir kaç parça nohut, sarımsak, tane karabiber, kişniş tohumu serpin.
Kavanoza önce pancar dilimlerinden yerleştirin.
Üzerine karnabahar çiçeklerinden yerleştirmeye başlayın.
Aralarına sarımsak serperek kavanozu ağzına kadar karnabahar ile doldurun.
Kavanozun en üstüne dibine yerleştirdiğiniz baharatlardan (kişniş tohumu, karabiber) serpin.
1 litrelik kavanoz için, 1 yemek kaşığı kaya tuzu ekleyin.
1 çay kaşığı limon tuzu ekleyin.
Sarımsak dilimlerinden serpiştirin.
Sarımsak dilimlerinden serpiştirin.
1 litrelik kavanoz için, 1 Türk kahvesi fincanı sirke ekleyin.
En son yine pancar dilimlerini yerleştirin.
Kavanozun ağzına kadar kaynar su ile doldurun.
Kavanozun kapağını sıkıca kapatın.
Sıcak suyun etkisi ile vakumlanması için kavanozu kapağının üzerine ters çevirin.
Soğuyuncaya kadar kapağının üzerinde tutun.
Bu şekilde kapak hava kaçırıyorsa da hemen anlarsınız.
Daha sonra kavanozu düz çevirip, serin ve gölge bir yerde 20-25 gün kadar bekletin.
2 hafta içinde pancar iyice suyunu salmış, karnabaharlara rengini vermiş olacak.
Not;
Turşu çok uzun süre beklediği zaman (5-6 ay gibi ) ne yazık ki pancarın rengi soluyor.
"Afiyet Olsun"
güzel bir paylaşım olmuş :)
YanıtlaSilhttps://www.instagram.com/atelyetuta/