12 Ocak 2015 Pazartesi

HİNDİ KAPAMA

turkey stew
Benim çocukluğumda hindi eti sadece yılbaşına yakın tarihlerde piyasaya çıkardı.
Üstelik hindi bütün olarak satılırdı, aldığınız zaman o hindiyi 2-3 günde zor bitirirdiniz.
Bu uzun süre böyle devam etti.
Daha sonra gıda şirketleri hindiyi keşfetti, yılbaşı dışında da bulunan bir ürün oldu.
Hindi satan şirketler bir de tavuk gibi parçalayarak satmaya başlayınca, pek çok eve yeniden hindi eti girmeye başladı.
Hindi etini kalabalık olmayan ailelerde almaya başladı.
Üstelik hindinin istediğiniz yerini (kanat-göğüs-boğaz-but-baget gibi) alabiliyorsuz.
Bugün tarifini verdiğim hindi ise piyasada "hindi kapama" olarak satılıyor.
İsterseniz bu şekilde haşlama gibi pişirebilirsiniz, isterseniz fırında daha çıtır olacak şekilde pişirebilirsiniz.

Hindi eti ile hazırladığım diğer tariflerim;

Fırında Hindi Baget

Mantarlı, Hindi Göğüs

Taze Patatesli, Hindi But

Hindi Yahnisi

"Afiyetle Kalın"


turkey
HİNDİ KAPAMA;
Malzemeler;
1 kilo ya da 1 paket hindi kapama,
2 yemek kaşığı tereyağ,
4 adet küçük boy patates,
3 adet küçük boy havuç,
5 adet küçük boy soğan,
6 adet sivri biber,
2 adet kırmızı biber,
2 adet defne yaprağı,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
Tuz.

turkey stew
HİNDİ KAPAMA TARİFİ;
Hindi etini önce iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayın.
Ufak kemik parçaları varsa çıkarın.
Tencerede tereyağını eritin, hindi etini tereyağında soteleyin.
Her iki tarafı tereyağında sotelenen hindi etinin üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Suyun içine defne yaprağı ekleyip, eti pişirmeye başlayın.
Havuçların dışını kazıyın, isterseniz halka halka yada uzun çubuk halinde doğrayıp, tencereye ilave edin.
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın, büyükse iri parçalar halinde doğrayın, küçükse olduğu gibi bütün halinde tencereye ilave edin.
Not;
Ocağınız hararetli değil, kısık olsun. 
Narin oldukları için soğanları, kırmızı ve sivri biberleri patateslerin pişmesine yakın ekleyin.
Etin ve sebzelerin pişmesine yakın tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.

haşlama
"Afiyet Olsun"

16 yorum:

  1. Eline sağlık kuzu budu gibi olmui sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özgencim hindi kapamayı hindi eti olduğunu bilmeden ilk yediğim zaman kuzu eti zannetmiştim, hindi olduğunu duyunca çok şaşırmıştım.
      Birbirine yakın lezzeti var.

      Sil
  2. Sevgili Muhterem çok güzel görünüyor "hindi kapama" Merak ettiğim hindinin boyun kısmı mı kapama denilen hindi eti bir ara burada Bim markette satıyorlardı Eline sağlık afiyetler olsun bulursam buralar da kapamalık hindi eti yapmak isterim bende sizlere afiyetler olsun,sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Macide,
      Hindi kapamanın içinde boyun bölümü yok.
      Kanat ve kalça but (drumstick) karşımı bir bölüm var.
      Tavsiye ederim, oldukça etli bir yemek oluyor.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim cevap için Bim de hindi kapama diye boyun kısmını satıyorlardı etiketi öyle görünce acaba dedim.Aklımda olsun but kısmı zaten en sevdiğim kısmı hindinin..

      Sil
  3. Öncelikle çok renkli görünüyor. Lezzet olarakda aynı şeyleri düşünüyorum. Ellerinize sağlık. Bana da beklerim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, İnşaallah ziyarete geleceğim :)

      Sil
  4. Hindi eti çok besleyici bir et küçükken kızıma doktoru tavsiye etmişti şimdi parça olarak bulmakta kolaylık oluyor ellerine sağlık Muhteremciğim sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Minecim, hindinin parça olarak bulunması büyük kolaylık oldu.

      Sil
  5. bizim kara kara köy "ibi"lerimizi tutmuyorlr ama kabul edelim ablacım :)
    ellerine sağlık.. çok severim hindiyi. babam sağolsun alır hepimize pay eder bir hindi iki evde pişer misss suyuna da banduma ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısın Denizcim.
      Yıllar önce eşimin abisi köyde beslediği hindilerden birisini kesmiş suyuna da (bizde tirit deniyor) banduma yaptırmıştı.
      Tek kelime ile muhteşem olmuştu.

      Sil
  6. Bu tip yemekler bana kışı hatırlatıyor,sanki kışın yenirse daha güzelmiş gibi :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sana katılıyorum papatyam, bu tarz yemekler bana hem kışı hemde Ramazan'ı hatırlatır.

      Sil
  7. Adsız19:02

    Şimdi yaptım çok güzel oldu. hem sağlıklı hem pratik. Tarif için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerinize sağlık, deneyiminizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim.

      Sil
  8. Adsız16:48

    Bnce ymk hindi gibi olmus

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...