Üstelik hindi bütün olarak satılırdı, aldığınız zaman o hindiyi 2-3 günde zor bitirirdiniz.
Bu uzun süre böyle devam etti.
Daha sonra gıda şirketleri hindiyi keşfetti, yılbaşı dışında da bulunan bir ürün oldu.
Hindi satan şirketler bir de tavuk gibi parçalayarak satmaya başlayınca, pek çok eve yeniden hindi eti girmeye başladı.
Hindi etini kalabalık olmayan ailelerde almaya başladı.
Üstelik hindinin istediğiniz yerini (kanat-göğüs-boğaz-but-baget gibi) alabiliyorsuz.
Bugün tarifini verdiğim hindi ise piyasada "hindi kapama" olarak satılıyor.
İsterseniz bu şekilde haşlama gibi pişirebilirsiniz, isterseniz fırında daha çıtır olacak şekilde pişirebilirsiniz.
Hindi eti ile hazırladığım diğer tariflerim;
Fırında Hindi Baget
Mantarlı, Hindi Göğüs
Taze Patatesli, Hindi But
Hindi Yahnisi
"Afiyetle Kalın"
HİNDİ KAPAMA;
Malzemeler;
1 kilo ya da 1 paket hindi kapama,
2 yemek kaşığı tereyağ,
4 adet küçük boy patates,
3 adet küçük boy havuç,
5 adet küçük boy soğan,
6 adet sivri biber,
2 adet kırmızı biber,
2 adet defne yaprağı,
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber,
Tuz.
HİNDİ KAPAMA TARİFİ;
Hindi etini önce iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayın.
Ufak kemik parçaları varsa çıkarın.
Tencerede tereyağını eritin, hindi etini tereyağında soteleyin.
Her iki tarafı tereyağında sotelenen hindi etinin üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
Suyun içine defne yaprağı ekleyip, eti pişirmeye başlayın.
Havuçların dışını kazıyın, isterseniz halka halka yada uzun çubuk halinde doğrayıp, tencereye ilave edin.
Patateslerin kabuklarını soyup yıkayın, büyükse iri parçalar halinde doğrayın, küçükse olduğu gibi bütün halinde tencereye ilave edin.
Not;
Ocağınız hararetli değil, kısık olsun.
Narin oldukları için soğanları, kırmızı ve sivri biberleri patateslerin pişmesine yakın ekleyin.
Etin ve sebzelerin pişmesine yakın tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Eline sağlık kuzu budu gibi olmui sevgiler
YanıtlaSilÖzgencim hindi kapamayı hindi eti olduğunu bilmeden ilk yediğim zaman kuzu eti zannetmiştim, hindi olduğunu duyunca çok şaşırmıştım.
SilBirbirine yakın lezzeti var.
Sevgili Muhterem çok güzel görünüyor "hindi kapama" Merak ettiğim hindinin boyun kısmı mı kapama denilen hindi eti bir ara burada Bim markette satıyorlardı Eline sağlık afiyetler olsun bulursam buralar da kapamalık hindi eti yapmak isterim bende sizlere afiyetler olsun,sevgilerimle.
YanıtlaSilSevgili Macide,
SilHindi kapamanın içinde boyun bölümü yok.
Kanat ve kalça but (drumstick) karşımı bir bölüm var.
Tavsiye ederim, oldukça etli bir yemek oluyor.
Çok teşekkür ederim cevap için Bim de hindi kapama diye boyun kısmını satıyorlardı etiketi öyle görünce acaba dedim.Aklımda olsun but kısmı zaten en sevdiğim kısmı hindinin..
SilÖncelikle çok renkli görünüyor. Lezzet olarakda aynı şeyleri düşünüyorum. Ellerinize sağlık. Bana da beklerim ;)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim, İnşaallah ziyarete geleceğim :)
SilHindi eti çok besleyici bir et küçükken kızıma doktoru tavsiye etmişti şimdi parça olarak bulmakta kolaylık oluyor ellerine sağlık Muhteremciğim sevgiler..
YanıtlaSilTeşekkür ederim Minecim, hindinin parça olarak bulunması büyük kolaylık oldu.
Silbizim kara kara köy "ibi"lerimizi tutmuyorlr ama kabul edelim ablacım :)
YanıtlaSilellerine sağlık.. çok severim hindiyi. babam sağolsun alır hepimize pay eder bir hindi iki evde pişer misss suyuna da banduma ;)
Kesinlikle haklısın Denizcim.
SilYıllar önce eşimin abisi köyde beslediği hindilerden birisini kesmiş suyuna da (bizde tirit deniyor) banduma yaptırmıştı.
Tek kelime ile muhteşem olmuştu.
Bu tip yemekler bana kışı hatırlatıyor,sanki kışın yenirse daha güzelmiş gibi :) Ellerine sağlık.
YanıtlaSilSana katılıyorum papatyam, bu tarz yemekler bana hem kışı hemde Ramazan'ı hatırlatır.
SilŞimdi yaptım çok güzel oldu. hem sağlıklı hem pratik. Tarif için çok teşekkürler.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, deneyiminizi paylaştığınız için ben teşekkür ederim.
SilBnce ymk hindi gibi olmus
YanıtlaSil