Bugün tarifini vereceğim kartopu tatlısının içinde hem her evde bulunan malzemeler var, hemde yediğinizde gerçekten kartopu etkisi veriyor : )
İçinde süt tozu, ya da kahve ağartıcı gibi her yerde bulunmayan malzemeler yok.
Tarifi Asyadan Esintiler blogundan Şule'den aldım.
Ben bonbonları çok severim, bonbon görünümlü tarifleri severek hazırlarım.
Bu tarifi çok severek hazırladım, tadı tam istediğim gibiydi.
Kahve yanı için minik tatlıları ve bu tarz tatlıları seviyorsanız mutlaka deneyin.
"Afiyetle Kalın"
KARTOPU TATLISI;
Malzemeler;
1 poşet krem şanti,
Yarım su bardağı pudra şekeri,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı (büyük boy ajda bardak) süt,
2,5 su bardağı hindistan cevizi.
KARTOPU TATLISI TARİFİ;
Hindistan cevizi hariç tüm malzemeyi derin bir kabın içine alıp mikserle yüksek devirde krem şanti iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
İçine hindistan cevizini ekleyerek karıştırın.
Buzdolabında en az yarım saat bekletin.
Hazırladığınız karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar
koparıp, yuvarlayın.
Not;
Rahat yuvarlayabilmek için elleriniz nemli olmalı.
Ceviz büyüklüğünde yaparsanız 20 adet bonbon çıkıyor.
"Afiyet Olsun"
ellerine sağlık ablacım.
YanıtlaSilbu şekil minik ama lezzeti büyük şeyleri bende çok seviyorum :)
afiyet bal olsun..
sevgiyle kal.
Sağol Denizcim :)
SilMalzemelere bakınca yuvarlaması zor gibi geldi ama demekki yuvarlak toplar olabiliyormuş. Ellerinize sağlık yapıcam.
YanıtlaSilBu tarifi ilk gördüğümde bende aynı şeyi düşünmüştüm "bu malzemelerle bu yuvarlaklar olmaz, tutmaz" demiştim ama buzdolabında durduğu süre içinde krem şanti sertleşip, şekil alabilecek hale geliyor.
SilHiç endişeniz olmasın, çok kolay tutan ve yapılan bir tarif.
Kolay gelsin.
Eline sağlık tatlım
YanıtlaSilSağol Ayşecim : )
SilBayıldım arkadaiım hemen yapacağım bu tatlıyı ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık ablam.Afiyetler olsun.Çok güzel görünüyor.Beğenip yapman ve blokta yayınlaman beni ayrıca mutlu etti.SEVGİLERİMLE...
YanıtlaSil