Bazen önünüze bir tarif çıkar, hoşunuza gittiği için yada denemek istediğiniz için yaparsınız.
Yaptığınız tarif damak tadınıza uyuyorsa, size farklı geldiyse, çok hoşunuza gittiyse sık sık yaparsınız.
Bugün tarifini verdiğim "cocostar kek" benim için son günlerde sık sık yaptığım bir tarif oldu😊
-Kahvaltıya misafir mi geliyor?
-Hemen bir cocostar kek yapayım,
-Çaya biri mi geliyor?
-Hemen bir cocostar kek yapayım,
Son günlerde bu tatlıyı yapmak için pek çok bahanem oldu😄
2 kahvaltı, bir çay misafirime bu tatlıdan yaptım.
Gelecek bir kaç misafirime daha pişirmeyi düşünüyorum.
Bu tarifin adı kek olarak geçiyor ama kekinin sütle ıslatılması, üzerinin kreması ve son olarak üst kısmında ki muhteşem çikolatası bu tarifi bence tatlı kategorisine sokuyor.
Bu arada;
Bu tarifi bu kadar sık yapınca bir kaç deneyim yaşadım, onları da paylaşayım.
Üzeri için çikolatam yokken koyu kıvamlı çikolatalı sos ve çokokrem kullandım ama asla çikolatanın yerini tutmadı.
Size tavsiyem mutlaka çikolata ve çokokrem ile yapın.
Çikolatasının sertleşmesi için 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
Hatta bu tatlıyı akşamdan yapabilirsiniz, bekledikçe güzelleşiyor.
Not; Tarifi Füsun'nun Mutfağı'ndan aldım.
"Afiyetle Kalın"
COCOSTAR KEK;
Kek malzemesi;
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı kakao,
1 su bardağı süt veya yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı un,
1 paket kabartma tozu,
Yarım limonun suyu,
Yarım çay kaşığı karbonat,
Keki ıslatmak için;
1 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı toz şeker,
Hindistan cevizli kreması için;
3 su bardağı süt,
6 çorba kaşığı irmik,
1 çay bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin,
2 su bardağı hindistan cevizi,
Üzeri için;
2 yemek kaşığı çokokrem,
1 tablet bitter çikolata (80 gramlık)
COCOSTAR KEK TARİFİ;
Yumurtaları şekerle çırpın.
Sıvı yağ, yoğurt, kakao ilave edip karıştırın.
Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Karbonatın üzerine limonun suyunu sıkarak kabartın ve karışıma ekleyin.
Kare borcamı yağlayın, kek karşımını tepsiye dökün.
170 derecede ki fırında keki pişirin.
Piştikten sonra üzerine, 1 tatlı kaşığı toz şekerle karıştırılmış 1 su bardağı sütü her tarafına dökün.
Kremasını yapmak için;
Sütü tencereye dökün, içine irmiği, şekeri ve tereyağını ekleyin.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Piştikten sonra içine hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız muhallebiyi kekin üzerine yayın.
Not;
Muhallebi yoğun kıvamlı olduğu için, kekin üzerine kaşık kaşık yerleştirin.
Üzerini düzleştirmek için kaşığı sık sık ıslatın.
Çikolatayı ve çokokremi benmari yöntemi ile eritin.
Muhallebinin üzerini erittiğiniz çikolata ile kaplayın.
Çikolatasının sertleşmesi için 3-4 saat buzdolabında dinlendirin.
"Afiyet Olsun"
Bayıldım bu tarife iznin ile alıyorum ellerine sağlık malzemeleri çok bol görünüyor sevgiler...
YanıtlaSilİzin ne demek Minecim çok mutlu olurum :) Kolay gelsin.
SilBöylesine çikolata soslu kekler nefis oluyor.Ellerinize sağlık,
YanıtlaSilSevgiler
http://cocuklarlamutfakta.blogspot.com.tr/
Teşekkür ederim Şeniz :)
SilEllerinize sağlık tam kahvenin yanına yarenlik yapacak cinsten:))
YanıtlaSilÇok haklısınız kahvenin yanına çok yakışıyor :)
SilSüper güzel bir kek tatlı bayıldım eline sağlık bende nasip olursa yapmak isterim inşaAllah unutmam sizlere afiyetler olsun .
YanıtlaSilMutlaka denemelisin Macidecim, emin ol pişman olmayacaksın :)
SilÇok nefis görünüyor. Çikolata ve hindistancevizi çok yakışıyor birbirine. Ben de deneyim, önümüzdeki hafta kalabalık olacağız :) Yiyecek insan çok olunca bol bol tarif deneyesim geliyor :)
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Sevgiler.
Haklısın Denizcim, hindistan cevizi ve çikolata birbirine çok yakışıyor.
SilBende tatlı tariflerini misafir geleceği zaman deniyorum :)
harika görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silçok güzel yapmışsınız ellerinize sağlık ben de sık sık blogunuzu ziyaret ederim afiyet olsun canım hoşckalın
YanıtlaSilTeşekkür ederim Füsun :)
SilTarif için ayrıca teşekkürler.
Ellerinize sağlık. Gerek lezzet açısından gerekse sunum açısından iştah açıcı ve rengarenk. ;)
YanıtlaSilTeşekkür ederim :)
Silmor mor içim açıldı ablacım :)
YanıtlaSilellerine emeklerine sağlık deneyeceğim bu keki inşallah ..
Teşekkür ederim Denizcim :)
SilMutlaka denemelisin, eminim hiç pişman olmayacaksın.
Eline sağlık harika bir pasta bu bayıldım sevgiler
YanıtlaSilTeşekkür ederim Özgen :)
SilÇok güzel bir tarif. Ellerinize sağlık. İlk fırsatta deneyeceğim. Sevgiler. :)
YanıtlaSil