Bizde bal kabağı genellikle tatlı olarak hazırlanır.
Bal kabağı, tuzlu tariflerde mesela çorba, börek, yemek, dolma olarak da pek çok tarifte kullanılıyor.
Çorbasını yadırgamadan içiyorum, annemin mısır bulguru ile birlikte bir iç hazırlayarak yaptığı bal kabaklı kara lahana dolmasına bayılıyorum ama börek içi olarak hiç sevemedim, yiyemiyorum.
Bazı tuzlu kabak tarifleri de çok ilgimi çektiği için not aldım, o tarifleri seveceğimi düşünüyorum.
Yaptığım zaman buradan da tariflerini yayınlarım.
Bugünkü tarifimden bahsedecek olursam;
Bu tarif, Kabak tatlısı yaptığınız zaman artan tatlıyı değerlendirmek için çok iyi bir fikir.
Sütlü tatlıları, özellikle irmikli tatlıları da seviyorsanız bu tarif tam size göre😃
Önce sütlü irmik tatlısını pişiriyorsunuz, sonra kabak tatlısını püre yapıp, tatlının yarısına karıştırıyorsunuz.
Şekilli olmasını isterseniz kalıplara bir sıra sütlü, bir sıra kabaklı olarak yerleştirip, şeklini bozmadan kalması için 2-3 saat bekletiyorsunuz.
"Yok ben şekil aramam, tatlıyı o kadar bekleyemem" derseniz; kase veya kuplara tatlınızı yine sıra ile yerleştirip kaşıklamaya başlayabilirsiniz.
Bal Kabaklı Etimek Tatlısı
Bal Kabağı Dolgulu Muffin
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı Bonbon
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca bal kabağı ile tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
Bal Kabağı Dolgulu Muffin
Portakalda Kabak Tatlısı
Bal Kabaklı Bonbon
Bal Kabaklı ve Portakallı Pasta
Muhallebi Üzerinde Kabak Tatlısı
Ayrıca bal kabağı ile tuzlu tarifler hazırlayabilirsiniz;
Bal Kabağı Çorbası
Bal Kabaklı Karalahana Sarması
"Afiyetle Kalın"
İRMİKLİ, BAL KABAĞI TATLISI;
Malzemeler;
Bal kabağı tatlısı için;
1 paket bal kabağı,
2 adet mandalina veya portakal,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
1 adet çubuk tarçın,
İrmik tatlısı için;
1 litre süt,
15 veya 17 yemek kaşığı irmik (İrmiğin markasına ve kalınlığına göre değişebilir),
10 yemek kaşığı toz şeker,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
Ceviz içi,
Toz tarçın,
Nane yaprakları.
İRMİKLİ, BAL KABAĞI TATLISI TARİFİ;
Bu tatlı için bal kabağı tatlısına ihtiyacımız var.
Tatlınız yoksa önce onu pişirip soğumaya bırakacağız.
1- Bal kabağını dilimlere ayırın.
2- Dilimleri tencereye yerleştirin.
Toz şekeri, çubuk tarçını, vanilyayı ve mandalina veya portakal suyunu tencereye ilave edin.
Not;
Meyve suyu kullanmak istemezseniz onun yerine 1,5 su bardağı su ilave edebilirsiniz.
3- Tencereyi ocağa koyun.
4- Düşük ısıda, yumuşayıncaya kadar pişirin.
5- Piştikten sonra daha kolay soğuması için tencereden alıp, servis tabağına yerleştirin.
İrmikli kısmını yapmak için;
Tencereye sütü dökün, içine irmik-şeker-vanilyayı ilave edin.
Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
Pişirdiğiniz irmik tatlısının yarısını başka bir kaba ayırın.
Kabak tatlısını çatalla iyice ezerek püre haline getirin.
Hazırladığınız püreyi tenceredeki irmik tatlısının içine ekleyin.
Kuvvetlice çırparak birbirine karışmasını sağlayın.
Kalıplı yapmak için çeşitli kek kalıplarını kullanabilirsiniz.
Bu tür kalıplar fazla malzeme almadığı için, 1 kat sütlü, 1 kat bal kabaklı yerleştirmeniz yeterli olacaktır.
Kalıptan dağılmadan çıkması için buzdolabında 2-3 saat bekletmelisiniz.
Bu kalıpla yaptığım tatlının sunumunu yazının başındaki ilk resimde görebilirsiniz.
Kase veya kuplarda yapmak isterseniz;
Kupunuz doluncaya kadar, 1 kat bal kabaklı irmik tatlısı, 1 kat sütlü irmik tatlısı yerleştirerek kupları hazırlayın.
Tatlının ortasına toz tarçın serpin.
2 adet nane yaprağı ve ceviz içi ile sunumu tamamlayın.
15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...