Humus sever misiniz?
Pek çok kişi humusu yoğun bir tada sahip olduğu için tercih etmiyor.
Bizim evde de humus orijinal hali ile pek yenmiyor.
Bende humusun farklı malzemelerle çeşnilendirerek hazırlanan tariflerini yapıyorum, bu hali ile çok severek yeniyor.
Humus ile yaptığım diğer tariflerin linkini aşağıya ekledim.
Kırmızı biber ile hazırlanan humus için isterseniz kendi yaptığınız közlenmiş kırmızı biberleri kullanabilirsiniz.
"Biber közlemekle uğraşamam" derseniz o zaman 1 kavanoz kırmızı biber turşusu da işinizi görüyor.
Kırmızı biber ile hazırladığım tüm tariflerim 👉BURADA
Fırında közlenmiş kırmızı biber tarifi 👉BURADA
Diğer Humus Tariflerim;
"Afiyetle Kalın"
KIRMIZI BİBERLİ HUMUS;
Malzemeler;
1 kavanoz kırmızı biber turşusu,
Humus İçin;
Üzerine;
Zeytinyağı,
1 kavanoz kırmızı biber turşusu,
Humus İçin;
1 su bardağı nohut,
1 çay bardağı tahin,
Yarım limon,
2 diş sarımsak,
1 çay kaşığı kimyon,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,Üzerine;
Zeytinyağı,
Nane yaprakları.
KIRMIZI BİBERLİ HUMUS TARİFİ;
Humusu yapmak için;
Nohutu akşamdan tuzlu ılık suda ıslatın.
Ertesi gün, düdüklü tencerede iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Haşlanan nohutların zarını soyun.
1- Mutfak robotuna zarı soyulmuş nohutu, tahini, limon suyunu, sarımsağı, kimyonu, zeytinyağını ve tuzu ekleyin.
Not;
Kırmızı biberi turşu olarak kullanırsanız tuz oranını ona göre ayarlayın.
2- Hepsini birden karıştırarak püre haline getirin.
Not;
Not;
Bu hali ile biraz katı olabilir ama içine kırmızı biber girince kıvamı yerine geliyor.
3- Közlenmiş kırmızı biberleri doğrayın.
Bir kısmını üzerine yerleştirmek için ayırın.
4- Doğradığınız biberleri robotun içine ekleyin.
5- Robotta biberler iyice ufalanıp, nohutla birleşinceye kadar çektirin.
6- Servis yapacağınız tabağın içine humusu dökün.
Kaşığın tersi ile kenarları yüksek, ortası çukur olacak şekilde düzeltin.
Kaşığın tersi ile kenarları yüksek, ortası çukur olacak şekilde düzeltin.
7- Humusun üzerine dökeceğiniz kırmızı biberleri ufak ufak doğrayın.
8- Servis tabağındaki humusun üzerine biberleri yerleştirin.
9- Humusun ve biberlerin üzerine sızma zeytinyağı gezdirin.
Not;
İsterseniz kırmızı pul biber serpebilirsiniz.
Nane yaprakları ile üzerini süsleyin.
"Afiyet Olsun"
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...