Orjinal tarifte mısır nişastası ile sos hazırlanıyor ve fırınlanıyordu, ben beşamel sos ve kaşar ile fırınlıyorum.
Bu tarifi görene kadar Brüksel lahanasının ya etli yemeğini yapıyordum, yada haşlayıp, üzerine yoğurt dökerek servis yapıyordum.
Brüksel lahanası ile yapılan fazla bir tarif olmadığı için bu tarif hemen dikkatimi çekmişti.
Bizim için Brüksel lahanası ile yaptığım vazgeçilmez bir tarif oldu.
İçinde köfte olduğu için çocuklarda severek yiyebilir.
Brüksel lahanasını 2 paket almanızı öneririm, çünkü paketlerin alt sırasındakiler ya çok ufak oluyor, ya da şekilsiz çıkabiliyor.
2 paketi de haşlayın güzel ve büyük olanları yemeğinizde kullanın, artan lahanaları üzerine tuz, zeytinyağı ve birazda yoğurtla tatlandırarak salata olarak tüketebilirsiniz.
Malzemeler;
2 paket Brüksel lahanası,
Köftesi için;
300 gram köftelik kıyma,
1 paket köfte harcı,
1 adet yumurta,
Yarım demet dereotu veya maydanoz.
Köfteleri kızartmak için; 1 su bardağı ayçiçek yağı.
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin.
1 su bardağı un,
3 su bardağı süt,
Tuz.
Üzerine;
2 su bardağı rendelenmiş kaşar peynir.
Yapılışı;
Brüksel lahanalarının dış yapraklarından bir kaç tanesini çıkarıp, uzun olan kök kısmını kesin.
Kök kısmını çok kesmemeye dikkat edin yoksa lahana yaprakları birbirinden ayrılarak özelliğini kaybeder.
Yıkayıp, 5-6 dakika haşlayın.
Hemen soğuk sudan geçirerek, fırın tepsisine boşaltın.
Ben fırın tepsisi olarak, büyük boy yuvarlak Borcam kullandım.
Köfte malzemelerini yoğurun ve Brüksel lahanalarının boyutunda yuvarlak köfteler hazırlayın.
Köfteleri kızartarak brüksel lahanaları ile birlikte tepsiye dizin.
Beşamel sosu pişirmek için;
Tereyağını eritip, unu ekleyin ve biraz kavurun.
Kavrulan unun içine ılık haldeki sütü ekleyin.
Mümkünse, pürüzsüz olması için el blenderi ile iyice çırpın.
Tuzunu ekleyip, muhallebi kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Pişen beşamel sosu tepsideki köfte ve Brüksel lahanalarının üzerine yayın.
Önceden ısıtılmış,orta ısıdaki fırında beşamel sos biraz kızarıncaya kadar pişirin.
Fırından çıkarmadan 10 dakika önce rendelenmiş kaşar rendesini de ekleyerek,
kaşarlar nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
çok leziz görünüyor canım.ellerine sağlık.iyi hafta sonları.sevgilerimle...
YanıtlaSilCok lezzetli görünüyor.Ama kokusu nasil acaba?Lahana bana hep kokuyorda:))
YanıtlaSilEllerine saglik.
Sevgilerle.
CANIM ÇOK GÜZEL BİR TARİF.HELEDE LAHANA GİBİ YARARLI BİR SEBZEYİ TÜKETMEK İÇİN İYİ BİR FİKİR.ELLERİNE SAĞLIK CANIM MUTLU HAFTA SONLARI..
YanıtlaSilGercekten bana gore bir tarif, Bruksel lahanasini cok severim.sunumun da cok hos olmus,ellerien saglik
YanıtlaSilEllerine sağlık.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor.
Çok beğendim.
İyi hafta sonları.
Sevgiler.
Hımmm bayıldım görüntüye tadıda muhteşem olmalı ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilSevgiler...
cok deyisik bir lezzet olmali
YanıtlaSilgoruntu ve sunum harika
ellerine saglik arkadasim
guzel bir hafta sonu tatili dilerim
sevgiler...
www.yenitadlar.blogcu.com
Nefiisss görünüyor, ellerine sağlık!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
MERHABA
YanıtlaSilGERÇEKTEN ÇOK GÜZEL OLMUŞ AMA BİZİM EVDEKİLER HİÇ SEVMİYOR BU LAHANA ÇEŞİDİNİ İSTANBULDAYKEN 1-2 DEFA ALMIŞTIM
ARTIK ALMIYORUM TEK BAŞIMA YENMİYOR
AMA BEN BU HAZIR SÜSLENMİŞ TABAĞI ALAYIM KENDİM YERİM
Muhteremcigim cok nefis bir tarif
YanıtlaSilmutlaka deneyecegim.
nefis gorunuyor lezzetininde cok nefis oldugunu dusunuyorum.
ellerine saglik canim sizlere afiyet bal seker olsun.
KUCAK DOLUSU SEVGİLER.
çok güzel ve de değişik bir tarif, ellerinize sağlık.brüksel lahanasını havuçla ve bol soğanla zeytinyağlı pişiriyorum.bu tarif çok değişik geldi denemek istiyorum...bereketli sofralar...
YanıtlaSilHarikaymıç bu tarif mutlaka yapacağım sevgiler
YanıtlaSil