27 Aralık 2006 Çarşamba

ERZİNCAN KESME ÇORBASI

Bu çorba tarifini Lezzet dergisinden yıllar önce öğrenmiştim.
Hem ailemin hemde misafirlerimin çok sevdiği bir çorbadır, sık sık aile yemeklerinde istek üzerine bu çorbayı pişiriyorum.
"Afiyetle Kalın"

ERZİNCAN KESME ÇORBASI;
Malzemeler:

 1 su bardağı erişte,
1 adet soğan,
1 yemek kaşığı tereyağ,
2,5 su bardağı ayran,
Tuz.
Köfte malzemesi;
250 gram yağsız kıyma,
Karabiber, tuz.
TARİFİ:
Kıymayı baharatla karıştırın.
Fındık büyüklüğünde köfteler yapın.
Bir kenarda bekletin.
Bir tencerede soğan ile yağı kavurun.
Üzerine 6 su bardağı su ilave edin.
Tuz ekleyip kaynatın.
Kaynadıktan sonra köfteleri ve erişteyi ekleyip, 15 dakika pişirin.
Hazırlanan çorbaya ayranı da karıştırıp, üzerine kuru nane serperek servis yapın.

"Afiyet Olsun"

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...