22 Mart 2010 Pazartesi

ENGİNAR BURGER

Enginar sezonunu geçen hafta açtım.
Pazardan çanak şeklinde enginar aldım.
Her zaman ki tarifleri mi yapsam yoksa yeni bir tarif mi denesem diye düşünürken aklıma bostan patlıcanı ile yaptığım "patlıcan burger" geldi.
Aldığım enginar çanak şeklinde olduğu için üzerine yerleştireceğim köfteyi çok rahat taşıyabilir diye düşündüm.
Oldukça pratik, çok kolay hazırlanan bir tarif oldu.
Sizi oyalayacak tek şey köfteyi hazırlamak olacak.
Köfte olarak "kırmızı biberli köfte" tarifimde ki köfteyi hazırladım.
"Afiyetle Kalın"

YE # 53 SEBZE
Bu tarifimle ayrıca 53. yemek etkinliğine katılıyorum.Etkinliğin konusu; sebze.
Bu ay yemek etkinliğine Lama Mutfakta blogunun sahibi olan arkadaşım ev sahipliği yapıyor.
Kendisine kolay gelsin dileklerimi iletiyorum.

ENGİNAR BURGER;
Malzemeler;
6-7 adet çanak şeklinde enginar,
1 adet limon,
6-7 adet kaşar dilimi,
1 tepeleme dolu yemek kaşığı biber salçası,
Tuz, zeytinyağı.
Köfte malzemesi;
300 gram köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
1 adet kırmızı biber,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, acı kırmızı biber gibi baharatlar.


TARİFİ;
Enginarları kaynayan limonlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.


Hazırladığınız enginarları fırın tepsisinin içine yerleştirin.
Köfteyi yapmak için;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, küçük küçük doğradığınız kırmızı biberleri, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Köfteye yuvarlak şekil vererek, enginarların içine yerleştirin.
Biber salçasını, biraz tuz, 3-4 kaşık zeytinyağını 2 su bardağı suda eritin.
Salçalı suyu enginarların ve köftelerin üzerine dökün.


Önceden ısıttığınız orta hararetteki fırında köfteler kızarana kadar pişirin.
Yemeğiniz piştikten sonra fırın sıcakken köftelerin üzerine birer dilim kalın dilimlenmiş kaşar peynir yerleştirin.
Kaşar peynir eriyinceye kadar fırında tutun.
Sıcak sıcak servis yapın.

"Afiyet Olsun"

16 yorum:

  1. Enginar en sevdiğim sebzedir keşke yılın her mevsimi olsa bir sebze bu kadar mı lezzetli olur şiir bile yazarım ben enginarın lezzetine :))
    Bizim buralarda çanak enginar pek bulunmuyor İstanbul'da duymuştum hazırlanmış çanak enginarların satıldığını...
    Tarifin harika olmuş canım yemede yanında yat misafi renkler çok iştah açıcı köfte ve peynir çok yakışmış sunum çok şık ellerine sağlık canım.........

    YanıtlaSil
  2. Enginarı hiç sevmiyorum ama o kadar iştah açıcı görünüyor ki:)

    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  3. Canım çok değişik olmuş,ellerine sağlık,hemen denemek isterim.Enginarı çok severim.Bu yemeğin tadıda tam bana göredir.Sevgilerrrrrrr.....

    YanıtlaSil
  4. Canım ben daha açmadım enginar sezonu
    nu.Senin yaratıcılığına hayranım ma
    şallah arkadaşım.Ellerine sağlık tam
    bir görsel şölen olmuş kocaman öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  5. Bir yemek bu kadar mi güzel sunulur? Ellerinize saglik.... Enginar zaten her daim severek yedigimiz ama maalesef cok zor bulabildigimiz bir sebze... Valla
    öyle canim cekti ki, lütfen bir tane de benim icin yiyin... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  6. Yemeyi sevdiğim ender sebzelerdendir enginar. Böyle sunumu nefis olmuş ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. selam ismi görünce sasirdim,fakat nekadar iyi düsünmüssünüz.cok güzel bir uyum yakalamissiniz,fotograflarda harika .baska söze gerek yok muhtesem,ellerinize saglik,sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Bu harika bir tarif:))

    YanıtlaSil
  9. İzmirdede çanak enginar satılıyor.Çok severek yediğimiz bir lezzet.Ama sizinki çok değişik olmuş mutlaka deneyeceğim.Sevgiler.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  10. Enginari sevmeyen biri bile olsa bu haliyle bir degil iki tane bile yer,degisik ve enfes olmus ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  11. çok ilginçolmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  12. nefis bir tarif daha..ellerine sağlık..harika görünüyor..

    ben daha hayatımda enginar yemedim ki bunu deneyerek başlayabilirim...

    sevmediğimden değilde kültür olarak alıp yediğimiz bir sebze olmadı hiç..ankarada pek satılmazdı..şimdilerde vardır ama bizde o alışkanlık gelişmediğinden pazarda alınacaklar listesine giremiyor..

    nefis görünüyor..öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  13. çok nefis görünüyor.eline sağlık.mutfakt bu kadar yaratıcı olmayı çok isterdim.

    YanıtlaSil
  14. en sevdiğim sebzedir.bende geçen hafta dolmasını yapmıştım.muhteremcim bu tarifi çok beğendim.mutlaka deneyeceğim ....ellerine yüreğine sağlık arkadaşım.çok öpüyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Üstüne bir enginar daha kapatıp ketçap mayonez sıkası geliyor insanın. Tam hamburger olmuşler. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  16. enginarı çok severim ama kılçıksız olacak fakat hiç bu şekilde yemedim ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...