Brüksel lahanasının yoğun lahana tadı herkesin hoşuna gitmeyebilir ama minik bir lahanaya benzeyen görüntüsü herkesin çok hoşuna gider.
Bizim aile içinse kış aylarının vazgeçilmez sebzelerinden birisidir.
Brüksel lahanasını pişirmek için çok fazla seçeneğimiz yok.
Ben ya bu şekilde parça etle pişiriyorum, yada haşladıktan sonra zeytinyağında şöyle bir çevirip, sote yaparak veya yoğurtlu olarak servis yapıyorum.
Birde hepimizin ve misafirlerimin çok sevdiği "Fırında Köfteli Brüksel Lahanası" var ki mutlaka tavsiye ederim.
"Afiyetle Kalın"
ETLİ BRÜKSEL LAHANASI;
Malzemeler;
1 paket brüksel lahanası,
200 gram kuşbaşı et,
2 adet orta boy patates,
10 adet arpacık soğan,
2 adet orta boy havuç,
2 yemek kaşığı biber salçası,
Tuz, zeytinyağı.
Tarifi;
Brüksel lahanalarının uzunsa dibinde ki sapını kesin.
Bir kaç dış yaprağını koparıp, yıkayın.
Eti yıkayıp, tencereye yerleştirin, suyunu salıp çekince eğer hâla pişmemişse 1-2 su bardağı su ekleyin ve pişirmeye devam edin.
Etler yumuşayınca içine 1 çay bardağı zeytinyağı ekleyin.
Etleri bu yağda biraz çevirdikten sonra salçasını ilave edin.
Kabuklarını temizleyip, yıkadığınız arpacık soğanlarını ve brüksel lahanasını ekleyin.
Havuçların dışını kazıyıp, yıkayın, doğrayıp, yemeğe ekleyin.
Patateslerinde kabuklarını soyup, yıkayın ve istediğiniz şekilde doğrayıp, yemeğe ekleyin.
Yemeğinizin tuzunu ve istediğiniz baharatı (kırmızı pul biber vs.) ve 2 su bardağı suyu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın.
Ocak hararetli yanarsa suyunuz çabucak buharlaşıp, yemeğiniz susuz kalabilir.
Kısık ateşte brüksel lahanaları ve sebzeler pişinceye kadar pişirin.
"Afiyet Olsun"
Canım ellerine sağlık harika görünü
YanıtlaSilyor.Bizim evde benden başka kimse yemediği için yapamıyorum.Kocaman
öpüyorum...
Ellerine sağlık afiyetler olsun...
YanıtlaSilEllerinize sağlık Muhterem Hanım (Abla desem olur mu acaba),
YanıtlaSilYemek leziz görünüyor. İçinde bulunduğu tabağın deseniyle de birleşince bahar gelmiş sayfaya adeta. Sevgilerimle.