Tuz Biber dergisinin Mart sayısında konuk blog yazarı bendim.
Bakınız; Muhterem'le Afiyetle Tuz Biber Dergisinde
Bu tarif, dergi için hazırladığım tariflerden birisi.
Görüntüsü şık, yapımı çok kolay olan bu tatlıyı istediğiniz renkte jöle ve meyva ile hazırlayabilirsiniz.
Ben "jöleli tatlılar" etkinliği için birde limonlu hazırladım.
Limonlusunun tarifi burada
"Afiyetle Kalın"
NARLI, JÖLELİ PUDİNG;
Malzemeler;
1 paket vanilyalı puding,
3,5 su bardağı süt,
1 su bardağı nar tanesi,
1 paket vişneli jel,
Tarifi;
Kırmızı renkli jel için vişneli veya çilekli jel kullanabilirsiniz.
Ben çilek aromalı şeyleri yiyemediğim için vişneli jeli tercih ettim.
Jeli 2,5 çay bardağı kaynar su ile karıştırarak eritin.
Kupların yarısına kadar jöle doldurun.
Jöle donmadan önce içine 2 yemek kaşığı nar tanesi ilave edin.
Kupları buzdolabına eyimli bir şekilde yerleştirin.
Jöle tamamen sertleşinceye kadar bekleyin.
Pudingi 3,5 su bardağı süt ile pişirin.
Kabuk tutmaması ve jöleyi eritmemesi için karıştırara karıştıra soğutun.
Kupların içinde ki sertleşen jölenin üzerine pudingi ilave edin.
Hazırladığınız tatlınızı buzdolabında biraz daha soğumaya bırakın.
Servisten önce üzerine nar taneleri ekleyin ve servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Çok şık ve leziz görünüyor, ellerine sağlık canım..
YanıtlaSilEllerine dsağlık canım bende dün yaptım bu şekilde ama bakalım ne zaman yayınlarım görsel olarak harika bir şölen...
YanıtlaSilSevgiler..
muhterem hanım bu çok güzel ve gerçekten emek var yani işlemi uzun sürüyor yapan elleriniz dert görmesin
YanıtlaSilÇok şık duruyor bunlar Muhterem'ciğim. Tuz Biber dergisini de hemen okuyacağım. Diline sağlık.
YanıtlaSilYine güzel,yine değişik,banada ellerine sağlık demek düşüyorrr.Sevgilerrrrr.Öptümmmm....
YanıtlaSilCanım 41 kere maşallah sana muhteşem
YanıtlaSilbir lezzet ve görsel bir şölen harika
sın kocaman öpüyorum...
Tuz biber dergisinde tariflerinizi keyifle okumuştum bu tarifide çok beğenmiştim.Görünüşüde harika elinize sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSilgörüntüye bittim.şahane olmuş.ellerinize sağlık
YanıtlaSilgörüntü harika, kim bilir nasil lezzetli olmustur
YanıtlaSilDr oetker jel burdada satiliyor ama icinde jelatin var malum hayvanin jelatini, ben almiyorum.
Türkiyedeki dr oetker ürünlerinde sigir jelatinimi kullaniyorlar ,eger öyleyse türkiyeye gidince icim atarak cokca alirim
ellerine saglik canim
Bahar çiçeğine;
YanıtlaSilSevgili Öznur,
İlk zamanlar bu konuya dikkat etmiyordum, sonradan bitkisel olmayan jellerin içinde sığır jelatini olduğunu öğrendim.
Şimdi Dr.Oetker'inde,Kenton'un da bitkiseller jelleri Türkiye'de bulunabiliyor.
Artık hep bitkisel alıyorum.
Sütlü tatlilarin hepsi harika görünüyor, bircok tarifi not ettim ellerinize saglik
YanıtlaSil