Yumuşak milföy yapraklarını şerit şerit kesip, ikiye katlayacak şekilde uzattım, uçlarını birleştirdim.
Tekrar biraz uzattım ve şerit şekline getirdim.
Şeridin iki ucunu aksi yönlere döndürerek spiralleşmesini sağladım ve tekrar uçlarını birleştirdim.
Üzerine çörek otu ve anason serptim.
Atıştırmalık tuzlu bir kurabiye gibi oldu.
Milföy şerit şerit kesildiği için az kullanılıyor ve çok bereketli oluyor.
"Afiyetle Kalın"
Malzemeler;
4 yaprak milföy
1 adet yumurta sarısı,
Çörek otu ve anason.
Yapılışı;
Milföylerin yumuşamasını bekleyin ve ince şeritler halinde kesin.
Şeritleri ikiye katlayacak şekilde uzatın, uçlarını birleştirin.
Tekrar biraz uzatın ve uzunlamasına şerit şekline getirin.
Şeridin iki ucunu aksi yönlere döndürerek spiralleşmesini sağlayın ve tekrar uçlarını birleştirin.
Yağlı kağıt serilmiş yada çok az yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını bir fırça ile milföyden hazırladığınız çelenklerin üzerine sürün.
Üzerine çörek otu ve anason serpin.
Önceden ısıtılmış orta derecede ki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Metroport Alışveriş Merkezi ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye - Metroport Alışveriş Merkezi
Ellerinize saglik piratik ve nefis bir tarif afiyetler olsun .
YanıtlaSilellerinize sağlık ne güzel olmuşlar.sevgiler
YanıtlaSilBen şerit kestiğim milföylerin üzerine zeytin ezmesi sürüyorum, tavsiye ederim:)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,nefis görünüyorlar..
muhteremcim ellerine sağlık,harika bir muhterem tarifi çıkmış ortaya.iyi fikir.teşekkürler
YanıtlaSilCanım harikasın ellerine sağlık bir
YanıtlaSiltanecik aldım kocaman öpüyorum...
Çok nefis olmuş.Bende bir defasında kalan milföyleri açıp içine lokum koyup kurabiye yapmıştım.Çok hoş oluyor böyle özgün lezzetler.Elinize emeğinize sağlık.Sevgiler.Mine
YanıtlaSilÇok güzel olmuş canım
YanıtlaSilsen ne yapsan güzel oluyor ellerine sağlık bir de şu mifoy hamuru çok kalorili olmasa :)
milfoy benim icin kesinlikle hayat kurtarici, bu tarifi de deniycem :)) tesekkurler..
YanıtlaSilSevgili Muhterem,simitler çok hoş olmuş,milföyü bende çok kullanırım.Ellerinize sağlık,en yakın zamanda deneyeceğim.Dolapta herzaman bir paket bulunduruyorum.
YanıtlaSilSevgi ve saygılarrrrr......
Ellerine saglik canim.
YanıtlaSilHarika bir fikir,sevgilerle.
Muhterem cok pratık ve guzel olmus ellerıne saglık canım
YanıtlaSilmilföy olmazsa olmazlarımdandır mutfagomda.ellerine saglık.küçük simitlere benziyor.
YanıtlaSilmilföyün en sevdiğm hali..sade ve çıtır çıtır..ellerine sağlık canım
YanıtlaSilpratik ve harika olmuşlar ellerine sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
Selam ellerine saglik cok lezzetli ve pratik görünüyor.Sevgiler.
YanıtlaSilBayıldım bu fikre nefiss valla :))
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
pratik ve harika
YanıtlaSilellerine sağlık
Hem pratik hem lezzetli olmuşlar ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
canım senin için sayfamda bi dostluk bildirimi var kabul edersen sevinirim.sevgiler
YanıtlaSiliyi fikir beğendim deneyecem çok klasik laf oldu ama gerçekten çok iyi fikir hayırlı cumalar
YanıtlaSildenemek istiyorum ama şerit olarak anlayamadım tek tek iki şeritimi birleştireceğiz kafamda canlandıramadım anlatımdan:(
YanıtlaSilSevgili Gülşah,
YanıtlaSilKare şeklindeki milföyü ince şeritler halinde kesip, yumuşayınca uzatarak iki katına çıkarıyoruz.
Yani tek şeridi uzatarak iki katına çıkarıyoruz.
Uçlarını birleştirip, biraz daha uzatarak aksi yönlerde döndürüp, tekrar uçlarını birleştiriyoruz.
Milföy yumuşayınca çok kolay şekil aldığı için, çok rahat şekil verilebiliyor.
Bir daha bu çöreklerden yaptığım zaman yapılışının resmini çekip, bu yazıya eklerim.