3 Mart 2010 Çarşamba

MİLFÖY ÇELENKLER

Bu tarif, milföyle börek yaptığım bir gün, fırın tepsisine sığmadığı için dışarıda kalan ve yumuşayan milföy yapraklarını "nasıl değerlendirsem?" derken doğaçlama ortaya çıktı.
Yumuşak milföy yapraklarını şerit şerit kesip, ikiye katlayacak şekilde uzattım, uçlarını birleştirdim.
Tekrar biraz uzattım ve şerit şekline getirdim.
Şeridin iki ucunu aksi yönlere döndürerek spiralleşmesini sağladım ve tekrar uçlarını birleştirdim.
Üzerine çörek otu ve anason serptim.
Atıştırmalık tuzlu bir kurabiye gibi oldu.
Milföy şerit şerit kesildiği için az kullanılıyor ve çok bereketli oluyor.
"Afiyetle Kalın"


MİLFÖY ÇELENKLER;
Malzemeler;
4 yaprak milföy
1 adet yumurta sarısı,
Çörek otu ve anason.
Yapılışı;
Milföylerin yumuşamasını bekleyin ve ince şeritler halinde kesin.
Şeritleri ikiye katlayacak şekilde uzatın, uçlarını birleştirin.
Tekrar biraz uzatın ve uzunlamasına şerit şekline getirin.
Şeridin iki ucunu aksi yönlere döndürerek spiralleşmesini sağlayın ve tekrar uçlarını birleştirin.
Yağlı kağıt serilmiş yada çok az yağlanmış fırın tepsisine dizin.
Yumurta sarısını bir fırça ile milföyden hazırladığınız çelenklerin üzerine sürün.
Üzerine çörek otu ve anason serpin.
Önceden ısıtılmış orta derecede ki fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet olsun"
*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Metroport Alışveriş Merkezi ile ilgili yazı ve resimleri görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye - Metroport Alışveriş Merkezi

22 yorum:

  1. Ellerinize saglik piratik ve nefis bir tarif afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık ne güzel olmuşlar.sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Ben şerit kestiğim milföylerin üzerine zeytin ezmesi sürüyorum, tavsiye ederim:)

    Ellerine sağlık canım,nefis görünüyorlar..

    YanıtlaSil
  4. muhteremcim ellerine sağlık,harika bir muhterem tarifi çıkmış ortaya.iyi fikir.teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. Canım harikasın ellerine sağlık bir
    tanecik aldım kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Çok nefis olmuş.Bende bir defasında kalan milföyleri açıp içine lokum koyup kurabiye yapmıştım.Çok hoş oluyor böyle özgün lezzetler.Elinize emeğinize sağlık.Sevgiler.Mine

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel olmuş canım
    sen ne yapsan güzel oluyor ellerine sağlık bir de şu mifoy hamuru çok kalorili olmasa :)

    YanıtlaSil
  8. milfoy benim icin kesinlikle hayat kurtarici, bu tarifi de deniycem :)) tesekkurler..

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Muhterem,simitler çok hoş olmuş,milföyü bende çok kullanırım.Ellerinize sağlık,en yakın zamanda deneyeceğim.Dolapta herzaman bir paket bulunduruyorum.
    Sevgi ve saygılarrrrr......

    YanıtlaSil
  10. Ellerine saglik canim.
    Harika bir fikir,sevgilerle.

    YanıtlaSil
  11. Muhterem cok pratık ve guzel olmus ellerıne saglık canım

    YanıtlaSil
  12. milföy olmazsa olmazlarımdandır mutfagomda.ellerine saglık.küçük simitlere benziyor.

    YanıtlaSil
  13. milföyün en sevdiğm hali..sade ve çıtır çıtır..ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  14. pratik ve harika olmuşlar ellerine sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Selam ellerine saglik cok lezzetli ve pratik görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  16. Bayıldım bu fikre nefiss valla :))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  17. pratik ve harika
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  18. Hem pratik hem lezzetli olmuşlar ellerinize sağlık...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. canım senin için sayfamda bi dostluk bildirimi var kabul edersen sevinirim.sevgiler

    YanıtlaSil
  20. iyi fikir beğendim deneyecem çok klasik laf oldu ama gerçekten çok iyi fikir hayırlı cumalar

    YanıtlaSil
  21. gülşah13:06

    denemek istiyorum ama şerit olarak anlayamadım tek tek iki şeritimi birleştireceğiz kafamda canlandıramadım anlatımdan:(

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Gülşah,
    Kare şeklindeki milföyü ince şeritler halinde kesip, yumuşayınca uzatarak iki katına çıkarıyoruz.
    Yani tek şeridi uzatarak iki katına çıkarıyoruz.
    Uçlarını birleştirip, biraz daha uzatarak aksi yönlerde döndürüp, tekrar uçlarını birleştiriyoruz.
    Milföy yumuşayınca çok kolay şekil aldığı için, çok rahat şekil verilebiliyor.
    Bir daha bu çöreklerden yaptığım zaman yapılışının resmini çekip, bu yazıya eklerim.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...