18 Haziran 2012 Pazartesi

KARPUZ KOKTEYLİ

Geçen hafta İstanbul'da çok bunaltıcı bir hava vardı.
Bugünler de ise sıcak ama en azından rüzgarlı bir hava var, rüzgar biraz olsun sıcağa dayanma gücü veriyor.

Sıcak yaz aylarında ferahlatacak içecek arayışına gireriz.
En favori içeceğimiz de limonatadır.
Gazlı içecekler ise sağlıklı yaşama önem verenlerin masasında kendisine yer bulamaz.
Meyvelerin suyu ile bir kaç farklı malzemeyi bir araya getirip, farklı içecekler elde edebilirsiniz.
Bu tarif Sofra Dergisinden, adının karpuz kokteyli olduğuna aldanmayın, içinde kesinlikle alkollü bir şey yok.
Eve aldığınız karpuz çok büyükse, bitiremiyorsanız bu tarifle karpuzunuzu içeceğe dönüştürebilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"


KARPUZ KOKTEYLİ;
Malzemeler;
1 adet küçük boy karpuz,
1 çay kaşığı toz zencefil,
2 çorba kaşığı bal,
1 çorba kaşığı limon suyu,
Süslemek için;
Nane yaprakları ve buz kalıpları.

TARİFİ;
Karpuzu dilimledikten sonra blenderden geçirin.
Çekirdeklerinin süzülmesi için süzgeçten geçirin.
İçine toz zencefil, bal, limon suyu ekleyip karıştırın.
Bardaklara paylaştırdığınız kokteyli nane yaprakları ile süsleyip, buz kalıpları ile servis yapın.
"Afiyet Olsun"

4 yorum:

  1. Canım çok güzel olmuş,bu sıcaklarda serinletecek bir tarif.Ellerine sağlık.Mutlu haftalar,sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. ne guzel gider yaz aylarinda fresh fresh.

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlık bu yaz sıcaklarında en güzel içiecek

    YanıtlaSil
  4. şu anki sıcaklığı düşünürsek ne harika görünüyor serin serin..nefisss....en güzeli kendi içeceğini hazırlamak aslında.....süpersin...ellerine sağlık.:)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...