Közlenmiş patlıcan ile hazırlanan nefis bir yemektir, misafir masalarını tam bir ziyafete dönüştürür.
Bugün kü tarifim ise hünkar beğendinin enginar ile hazırlanmasından oluşuyor.
Bu tarifte hiç patlıcan yok, püre bölümü haşlanmış enginar ile hazırlanıyor.
Beğendide et pürenin üzerine yerleştirilir, ben eti pürenin üzerine yerleştirmek yerine enginar çanaklarının içinde servis yaptım.
Enginar ile hazırladığım diğer tariflerimi görmek için, bakınız;
Enginar Tarifleri
"Afiyetle Kalın"
ENGİNARDAN HÜNKAR BEĞENDİ;
Malzemeler;
500 gram dana kuşbaşı,
2 adet soğan,
2 adet domates,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay bardağı sıcak su,
Zeytinyağı,
Karabiber, Kırmızı pul biber.
Enginarı pişirmek için;1 adet limon.
500 gram dana kuşbaşı,
2 adet soğan,
2 adet domates,
1 tatlı kaşığı biber salçası,
1 çay bardağı sıcak su,
Zeytinyağı,
Karabiber, Kırmızı pul biber.
Enginarı pişirmek için;1 adet limon.
Beğendi için;
4 adet enginar,
4 adet enginar,
3 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 su bardağı süt,
50 gram kaşar peyniri,
Tuz.
Servis için;
Ayrıca kişi sayısınca haşlanmış enginar çanakları.
3 yemek kaşığı tereyağı,
2 su bardağı süt,
50 gram kaşar peyniri,
Tuz.
Servis için;
Ayrıca kişi sayısınca haşlanmış enginar çanakları.
Tereyağ.
TARİFİ;
Kuşbaşı eti, tencerede yüksek ısıda kavurun.
Üzerine sıcak su ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et yumuşayınca 1 küçük çay bardağı zeyitinyağı ilave edin.
Domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın ve etle birlikte kavurun.
En son biber salçasını ekleyip, salçanın çiğ kokusu gidene kadar kavurun.
Enginarları limon ile ovun ve haşlayın, mutfak robotunda püre haline getirin.
TARİFİ;
Kuşbaşı eti, tencerede yüksek ısıda kavurun.
Üzerine sıcak su ilave edip, yumuşayıncaya kadar pişirin.
Et yumuşayınca 1 küçük çay bardağı zeyitinyağı ilave edin.
Domatesleri ve soğanı küp küp doğrayın ve etle birlikte kavurun.
En son biber salçasını ekleyip, salçanın çiğ kokusu gidene kadar kavurun.
Enginarları limon ile ovun ve haşlayın, mutfak robotunda püre haline getirin.
Serviste kullanacağınız enginarları çanak hali ile bırakın.
Beğendiyi yapmak için;
Beğendiyi yapmak için;
Tereyeğını eritip, unu kavurun, sıcak sütü ekleyip, pütürsüz olucaya kadar gerekirse el blenderi ile iyice karıştırın.
Beşamel sosa, kaşar peyniri, enginar püresini ve tuzunu ilave edip, karıştırın.
Beğendiyi servis tabağına yerleştirin.
Üzerine limonlu suda haşladığınız enginar çanaklarını yerleştirin.
Beşamel sosa, kaşar peyniri, enginar püresini ve tuzunu ilave edip, karıştırın.
Beğendiyi servis tabağına yerleştirin.
Üzerine limonlu suda haşladığınız enginar çanaklarını yerleştirin.
Çanakların içine pişirdiğiniz eti, sosu ile birlikte yerleştirin.
Üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin, sıcak olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"
"Afiyet Olsun"
Fikir on numara, tadı da bence öyledir :)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık çok leziz,sunumda süper hayırlı cumalar sevgiler.
YanıtlaSilSüper görünüyor çok lezzetli olduğuna eminim elinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilÇok değişik ve çok güzel olmuş ellerine sağlık sunum da süper.
YanıtlaSilEnginarla yine çok farklı bir tarif çıkartmışsın ortaya Muhterem Abla. Aklıma gelmeyecek bir tarif doğrusu. Enginarla da çok güzel olmuştur hünkar beğendi. Elleirne sağlık.
YanıtlaSil