Sayfalar

3 Aralık 2008 Çarşamba

TAVUK CİĞERİ

Sakatat çoğu kimsenin sevmediği bir yemek çeşididir.
Bu sevmeyenler gurubunu da daha çok kadınlar oluşturur.
Benimde sevmediğim sakatatlar var, mesela böbrek-kelle-paça-dalak-işkembe-kokoreç gibi.
Yürek-karaciğer ve tavuk ciğerini ise severek yerim.
Ama onlarda ayda yılda bir tükettiğim sakatatlar.
Karaciğeri yahni olarak değil Arnavut ciğeri olarak severim, tavuk ciğerinde de mutlaka kekik olmalı.
Şimdi Kurban Bayramı yaklaşıyor, her tür sakatat ve et evlere girecektir.
Diğer sakatat tariflerim burada

"Afiyetle Kalın"

Bir kaç yıl önce bir yemek fotoğrafçısının röportajını okumuştum.
Resmini çekerken en zorlandığı yemeğin et yemekleri olduğunu söylemişti.
Pişince rengi kahverengiye dönen etler resimde istediği gibi çıkmıyormuş.
Tamamen katılıyorum, et resmi çekmek çok emek istiyor.
Olduğu gibi tabağa dizmek yetmiyor,rengini vurgulamak yada açmak için mutlaka yan ürünler kullanmak gerekiyor.
Bu arada resimde gördüğünüz soğanları zeytinyağında biraz kavurdum.
Bu tavuk ciğerini gündüz pişirdiğim için çiğ soğan kullanamadım, kavurunca ağızda kokmadığı için soğanı kavurarak servis yaptım.
Soğan çiğ olsaydı, bembeyaz görüntüsü ile bizim tavuk ciğerleri daha bir ortaya çıkardı diye düşünüyorum.


TAVUK CİĞERİ;
Malzemeler;
Yarım kilo tavuk ciğeri,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Kekik, sumak, kırmızı biber, tuz.
Servis için;
Yarım demet maydanoz,
3 adet orta boy soğan,
Domates.
Yapılışı;
Tavuk ciğerini ve yüreğini suyun altında hem yıkayıp, hemde yağ ve damarlarından temizleyin.
Yüreği ciğerden ayırın, ciğeri en fazla ikiye bölün.
Yarım çay bardağı zeytinyağında çok fazla karıştırmadan pişirin.
Tuz-kekik-sumak ekleyip, hassas olan ciğerleri dağıtmadan karıştırın.
Servis tabağına ince doğradığınız maydanozları, piyazlık doğradığınız ve sumak eklediğiniz soğanları yerleştirin.
Eğer soğanın ağzınızda kokmasını istemiyorsanız, soğanı 4-5 kaşık zeytinyağında kavurup, öyle servis yapabilirsiniz.
Servis tabağına yerleştirdiğiniz soğanların üzerine domatesleri ve tavuk ciğeri ile yüreklerini yerleştirip, sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

13 yorum:

  1. Eline sağlık canım,nefis görünüyor.Selamlar..........

    YanıtlaSil
  2. Adsız14:38

    ellerine saglik canim.. bende aslinda o sakatati pek sevmiyenlerdenim, ama arnavut cigerine bayilirim, tavuk cigeri ise hic denemedim.. esim izmirli ve nezaman sakatat konusu acildiginda "izmire gittigimizde sakatatcidan cikmicam vallah" diyor :) bakalim nolcak.. :)

    YanıtlaSil
  3. Adsız15:59

    merhaba, bende sakatatlarda yalnizca cigeri severim ve aynen dediginiz gibi ancak ayda yilda bir yani bayramdan bayrama.

    Ama sunumunuz cok güzel ellerinize saglik, sevgiyle kalin.

    www.blogcu.com/kayserimutfagi

    YanıtlaSil
  4. evet muhteremim..bende biyerde okumuştum...özelliklede saç kavurmayı çok zor çektiğini söylemişti...ben internetten okudum....benimde buna benzer tariflerim var ve fotolar çok güzel çıkmadı...

    seninki gayet güzel çıkmış bence..

    ellerine sağlık...severim hemde çooookk...

    YanıtlaSil
  5. Adsız17:06

    muhterem'cigim ellerine saglik cok nefis gorunuyor bende cok yaparim.
    kucak dolusu sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. çok leziz görünüyor..kavrulan soğanın tadını çok seviyorum ben.bir de tavuk taşlığını.mmmm bayram gelmeden pişirmeliyim)selamlar..

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş görünüyor.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. valla pek de güzel olmuş ellerinize sağlık.

    sevgiler,

    tolunay

    YanıtlaSil
  9. Bende cok severim cigeri,eline saglik canim.
    Sevgilerimle,serap.

    YanıtlaSil
  10. iyi bayramlar diliyorum canım.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. ♥ Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği günlerdir. Bayramlar, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Bayramlar,milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle, Kurban Bayramınız kutlu olsun!

    YanıtlaSil
  12. Adsız02:14

    Yuregine damla damla umut, gunlerine bin tatli mutluluk dolsun. Sevdiklerin hep yaninda olsun, gulen yuzun hic solmasın. MUBAREK KURBAN BAYRAMIN KUTLU OLSUN..

    YanıtlaSil
  13. Eline sağlık...bütün tarifler nefis.

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...