Sayfalar

18 Mayıs 2009 Pazartesi

PATATES SEPETİNDE BAKLA

Geçenlerde tarifini verdiğim baklalı fırın makarna 'yı hatırlıyor musunuz?
Bu tarifte yine aynı Lezzet dergisinde yer alıyordu.
Haşlanmış patatesin içinde zeytinyağlı bakla sunumu yapmışlardı.
Görüntüsü çok hoşuma gittiği için dergiyi kaldırmadan bu tarifide denedim.
Hazırlaması kolay, görüntüsü güzel, tadı nefis oluyor.
Hazırladığınız patates sepetini dereotu ve cherry domates ile de sunabilirsiniz, dereotlu-sarımsaklı yoğurdun ortasında da sunabilirsiniz.
1 gün önce pişirdiğiniz zeytinyağlı baklayı ertesi gün bu şekilde sunarak yeni bir şey pişirmiş gibi ev halkına yedirebilirsiniz : )
"Afiyetle Kalın"
PATATES SEPETİNDE ZEYTİNYAĞLI BAKLA;
Malzemeler;
Yarım kilo bakla,
4 iri boy patates,
1 adet soğan,
Yarım çay bardağı zeytinyağı,
Tuz,
1 demet dereotu,
Süslemek için;
10 adet cherry domates,
1 su bardağı yoğurt,
4-5 dal dereotu,
2 diş sarımsak.

Yapılışı;
Patatesleri soyun, üzerini örtecek kadar kaynar su ekleyip, diri kıvamda haşlayın.
Baklaları yanlarında ki kılçığını da çıkararak ayıklayın, yıkayın.
Tencerede küçük doğradığınız soğanları, zeytinyağında kavurup, baklaları ekleyin.
Tuzunu ve suyunu ekleyerek pişmeye bırakın.
Dereotunu incecik kıyın.
Pişen baklaya dereotunu ekleyip karıştırın.
Haşlayıp, soğuttuğunuz patatesleri varsa parizyen kaşıkla, yoksa tatlı kaşığı ile oyun.
Ben parizyen kaşık kullanarak oydum ve çıkan yuvarlak parçayı tarifte ki gibi süslemede kullandım.
Patateslere biraz tuz serpmeyi unutmayın.
Baklaları oyduğunuz patateslerin içine yerleştirin.
Her bir sepetin üzerine bir kaç kaşık zeytinyağı dökün.
Hazırladığınız patates sepetini dereotu ve cherry domates ile de sunabilirsiniz, dereotlu-sarımsaklı yoğurdun ortasında da sunabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Müzeler Haftasının ilk günü olan 18 Mayıs'ta tüm müzeler ücretsiz!
Bu fırsatı kaçırmayın, bugün bir müzeye gidin.
Konu hakkında ki ayrıntılı bilgi ve resimler için bakınız;

6 yorum:

  1. Görüntü şahane Muhteremcim. Ellerine sağlık. En güzeli de dünkü yemeği yeni bir yemek gibi sunma fikri. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. bugün müzeler parasız öylemi.hemen oglumu götüreyim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Blogunuza, maydanoz blog topluluğu arasında tanıtımı için bir sayfa ayırdım, başarılar.

    YanıtlaSil
  4. ene super sunum masallah :)
    hımmm super gorunuyor gercekten yaa ellerıne saglık

    YanıtlaSil
  5. MERHABA DEĞİŞİK BİR TARİF

    ELLERİNİZE SAĞLIK SEVGİLER

    YanıtlaSil
  6. değişik bir tarif hoş bir sunum olmuş ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...