Sayfalar

15 Eylül 2009 Salı

KREMALI-TAVUKLU PATATES

Kremalı Patatesi ailece çok seviyoruz.
Kalorisi yüzünden çok fazla yapmamaya çalışıyorum ama lezzeti yüzünden bunda pek başarılı olamıyorum.
İlk zamanlar sadece kremalı patates yapıyordum, son dönemde ise tavuklu ve kırmızı biberli yapıyorum.
Birde misafirler için tek kişilik sufle kabında pişiriyorum.
Sunum olarak sufle kapları çok pratik ve şık oluyor.
*Bu resimleri çektiğim akşam ışıklarım kesikti, o yüzden resimler biraz karanlık çıktı.
"Afiyetle Kalın"



KREMALI-TAVUKLU PATATES;
Malzemeler;
6-7 adet orta boy patates,
1 küçük kutu krema,
2 su bardağı kaşar rendesi,
1 adet haşlanmış tavuk göğsü,
2 adet kırmızı biber,
Yarım demet dereotu,
Tuz, zeytinyağı.


TARİFİ;
Tavuk göğsünü haşlayıp, iri parçalar halinde didin.
Patatesleri soyup, yıkayın ve halka halka doğrayın.
Kırmızı biberleri zar büyüklüğünde doğrayın.
Dereotunu incecik doğrayın.
Tuz, biraz sıvı yağ ve krema ile malzemeleri karıştırın.
Damak tadınıza uygun baharatları da ekleyebilirsiniz.
Fırına girebilecek bir tepsinin içini yağlayın.
Hazırladığınız kremalı, tavuklu, patatesleri tepsinin içine dizin.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında patatesler hafif pişinceye kadar pişirin.


NOT;
Patatesler pişmeden sakın kaşarları eklemeyin, patates pişinceye kadar kaşarlar eriyip, yanacak kıvama gelebilir.
Patatesler pişince, rendelenmiş kaşar peynirini patateslerin üzerine yerleştirin.
Eriyip, kızarıncaya kadar fırında tutun.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"


Bunlarda sufle kaplarında hazırladığım kremalı, tavuklu patatesler.
Yine aynı yöntemle tarifi hazırlayıp, sufle kaplarına paylaştırın.
Patatesler halka halka doğranınca sufle kaplarına büyük gelebilir,
o yüzden ikiye bölüp, yarım ay şeklinde sufle kapları için hazırlayabilirsiniz.


Patatesler piştikten sonra kaşar rendesini ekleyip, üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...