Sayfalar

18 Mart 2010 Perşembe

KIRMIZI BİBERLİ KÖFTE

Eti, bazı çocuklara kolay yediremezsiniz ama işin içine köfte girince akan sular durur.
Köfteye hemen hemen hiç bir çocuk hayır demez.
Köfteyi her şekilde yapıp, içine çeşit çeşit malzeme ekleyebilirsiniz.
Bu tarifteki köftelerin içinde küçük küçük doğranmış kırmızı biber var.
Yumuşacık ve içinde ki kırmızı biberin etkisi ile hafif nemli bir köfte oldu.
Fırında pişirdiğim için dağılmadan pişti ve hiç yağ çekmedi.
Köftenin içine kırmızı biberin dışında mısır ve garnitür ekleyerek rengarenk sebzeli köfte hazırlayabilirsiniz.
Bakınız; Sebzeli Köfte
"Afiyetle Kalın"

KIRMIZI BİBERLİ KÖFTE;
Malzemeler;
Yarım kilo köftelik kıyma,
2 su bardağı ekmek içi,
Bayat ekmeğiniz yoksa 1 paket Etimek'i rondodan geçirip, 2 küçük çay bardağı su ekleyerek ekmek işini halledebilirsiniz.
Ben genellikle köftelerimi Etimek ile hazırlıyorum.
1 adet orta boy soğan,
Yarım demet maydanoz,
2 adet kırmızı biber,
1 adet yumurta,
2 yemek kaşığı sıvı yağ,
Tuz, karabiber,
Damak tadınıza göre; kimyon, acı kırmızı biber gibi baharatlar.
Fırın tepsisini yağlamak için 3 yemek kaşığı sıvı yağ veya yağlı kağıt.
Tarifi;
Kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, rendelediğiniz soğanı, küçük küçük doğradığınız kırmızı biberleri, incecik doğradığınız maydanozu, tuzu, karabiberi ve damak tadınıza uygun baharatları ekleyerek iyice yoğurun.
Fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin.
Köfteye oval veya yuvarlak şekiller vererek, tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıttığınız orta dereceli fırında köfteler kızarıncaya kadar pişirin.
Sıcak sıcak servis yapın.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Alışveriş merkezlerinde ki gezimizin son durağı, oldukça popüler olan İstinye Park.
Bakınız; Muhterem'le Geziye-İstinye Park

18 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık harika sunum
    her zamanki gibi şık kocaman öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  2. Köfteyi geçtim sunuma bayıldım ellerine sağlık canım eminim köftede nefisdir denemeye değer ....
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  3. ellerinize sağlak enfes görünüyor

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlak enfes görünüyor

    YanıtlaSil
  5. İlk ben geldim.Çok güzel köfteler.Hergün yeni şeyler öğreniyorum.Elerine sağlık.Sevgilerrrrrrr.Öpüyorum...

    YanıtlaSil
  6. Muhteremcim kirmizi biberli köfte ilginc geldi...Bir köfte özürlü biri olarak bunuda denemek stiyorum.Ellerine saglik arkadasim..

    YanıtlaSil
  7. Muhterem Hanımcığım ellerinize sağlık hafif olduğu için bende fırında köfteyi tercih ederim.Biber koymak gerçekten çok değişik bir düşünce.Etimek öneriniz ise çok pratik.Ellerinize sağlık.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. eline sağlık canım... bu kırmızı biber başlıbaşına bir güzellik zaten .. köftede de ayrı leziz olmuştur. afiyet şeker olsun canım

    YanıtlaSil
  9. Cok güzel bir sunum olmus... Ellerine saglik arkadasim... Harika bir fikir... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  10. MMM DEĞİŞİK BİR KÖFTE ELLERİNİZE SAĞLIK ,

    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  11. ELLERİNE SAĞLIK HARİKA BİR SUNUM

    YanıtlaSil
  12. Muhterem hanımcığım ellerinize fikrinize sağlık hem köfteler nefis olmuş hemde sunum çok çekici maşaallah sofranızın bereketi daim olsun sevgiler

    YanıtlaSil
  13. ben de oğluşun yemediği sebzeleri genelde tarhana çorbasına katarım. ama köfte de iyi fikirmiş. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  14. bende bazen adana yaparken koyarım kırmızı biberi ete.çok güzel olur.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  15. Adsız23:22

    Bende biberli yapiyorum cok lezzetli oluyor,ellerine saglik cnm nefis görünüyor köfteler.
    Hayirli cumalar diliyorum

    Serap.

    YanıtlaSil
  16. canım ellrine saağlık ben ble çok seviyorum köfteyi...

    YanıtlaSil
  17. Adsız18:55

    Merhaba öncelikle harika sunumlarınız ve aynı zmanda lezzetli oldukları her hallerinden belli olan eserleriniz için ellerinize sağlık demek istiyorum.
    Benim bir sorum olucak.Ablacım bu sunumları hangi arada yapıyosunuz ?Yani eşiniz çorbasını yerkenmi ana yemeğin sunumunu hazırlıyosunuz yoksa önceden mi hazırlayıp bekletiyosunuz?Yanıtlarsanız çok sevinicem .Saygılar,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim.
      Sorunuza gelince yemek beklemeye dayanıklı zeytinyağlı bir yemekse erkenden resim çekiyorum.
      Sıcak yenecek yemeklerde ve bütünlüğünün bozulmaması gereken yemeklerde ise eşim ve kızım ilk yemeği yerken ben tabağı düzenleyip, resim çekiyorum.
      Artık onlar bu duruma alıştı, güzel süslenmiş bir yemek hazırladığım zaman yemeden önce resmini çekip çekmediğimi soruyorlar : )

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...