Sayfalar

16 Ekim 2010 Cumartesi

PANCAR TURŞUSU

Muhterem'le AfiyetlePancar tezgahlarda ki yerini aldı.
Eskiden sadece hazır olarak turşusunu alıp kullandığım pancarı, artık kök sebze olarak alıp, bol bol kullanıyorum.
Hatta bu ara, sayfamda sık sık pancarlı tarifler görürseniz şaşırmayın.
Geçen hafta aldığım pancarı 4 tarifte kullandım.
1. tarif kızımın en sevdiği çeşit olan, pancar turşusu.
Bu tarifi (Kristal Kelebek) Aslı'dan aldım.
Turşu olduğu halde 1 günde yenecek kıvama gelmesi sebebi ile oldukça pratik bir tarif.
Kızımın dediğine göre hazır pancar turşusundan hiç bir farkı yokmuş.
Turşuyu bu şekilde tüketebileceğiniz gibi salatalara ekleyerek de kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"




pancar turşusu tarifiPANCAR TURŞUSU;
Malzemeler;
5-6 adet kök pancar,
2-3 diş sarımsak,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 çay bardağı sirke.

TARİFİ;
Pancarların dış kabuğunu iyice yıkayın.
Düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın.
Sıcakken soğuk suyun içine atın.
Kabuklarını patates soyar gibi elinizle soyun.
Büyüklüğüne göre üç yada dört parçaya kesin.
Bir kavanozun içine yerleştirip, üzerine ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ve sirke ekleyin.
1 gün beklettiğiniz, ara sıra kavanozu salladığınız turşunuzu ertesi gün yiyebilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

17 yorum:

  1. Bu pancar tursusuna bayiliyorum bende, kisirlada nefis oluyor. Ellerine saglik, canim cekti simdi.

    YanıtlaSil
  2. bu turşuyu çok seviyorum.ellerine sağlık muhteremcim.harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  3. Adsız18:25

    oy oy şimdi olsada yesem.

    YanıtlaSil
  4. Canım benim yine maşallah tabak turşu
    ie süper uyumlu:))Harikasın ellerine
    sağlık kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Pancarı çok severim,hele ki turşu da olunca süper.denemek isterim.

    YanıtlaSil
  6. Bende bu şekilde yapıyorum ve nefis oluyor gerçekten Aslımın ve sizin ellerinize sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Pancari en cok bu haliyle severim.Heleki birde nohut yemeyi olursa.
    Sevgiler
    Sefa

    YanıtlaSil
  8. ablacımm nişanlım da çok seviyor ama bu sene yapamadık biz:))
    seneye inşallah bahçeye ekeceğiz öyle hazırlayacağız:))
    ellerin dert görmesin bu arada şu tabaklarına hayranım hayraaann:)

    YanıtlaSil
  9. daha başlığı okurken ağzım sulandı ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. canım bizde çok seviyoruz bu turşuyu,eşim her zaman böyle hazırlatır:)nefis oluyor gerçekten tavsiye ederim.mutlu pazarlar canım..

    YanıtlaSil
  11. pancarın tadından çok rengine bayılırım o ne güzel bir renk vermiş yüce rabbim.
    ellerinize sağlık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  12. elerine sağlık canım pancara bayılırım.şu rengi yokmu zaten sözün bittiği yer...afiyet olsun sizlere.ayrıca doğum günümde gönderdiğiniz içten güzel yorumunuz içinde teşekür ederim canım.çok öpüyorum.sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Bayılırım bu turşuya çok güzel olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  14. Özellikle patates salatasında harika oluyor,farklı bir lezzet veriyor.Ellerine sağlık....


    sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. canım emeklerine sağlık turşunun hepsini severim pancar turşusunuda çkk severim tezgahda yerini aldınğında senin tarifini denicem ALAH nasip kısmet ederse

    YanıtlaSil
  16. Adsız18:44

    içinde hiç tuz yokmu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Evet içinde hiç tuz yok, pancarın tadı sirke ve sarımsak sayesinde gayet yerinde, tuz atılmadığını hissettirmiyor.
      Uzun ömürlü turşularda tuz koruma amaçlı çok mühim bir malzeme ama bu tarifteki pancar turşusu bir gün içinde yenilebildiği için tuzsuz olması bir sorun olmuyor.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...