Sayfalar

12 Aralık 2011 Pazartesi

HAŞHAŞLI REVANİ

Haşhaşlı Revani tatlısını Ramazan'da yapmıştım ama yayınlamayı unutmuşum.
Ramazan yaz aylarında olduğu için misafirlerime iftarda ikram etmek üzere hafif, fazla ağır ve şerbetli olmayan bir tatlı yapmak istedim.
Haşhaşlı tatlı diye bir tatlı tarifim var, onu sık sık yapıyordum ama birde revanisini denemek istedim.
Kalabalık iftar yemeği için hazırladım, bu yüzden fırın tepsisi kullandım.
Bu sebeple daha ince bir revani oldu, fırın tepsisi yerine kare veya dikdörtgen Borcam kullanırsanız daha kalın bir revaniniz olur.
Krem şanti olarak Dr. Oetker'in kaymak tadında şantisini kullandım.
Birde servis yaparken yanında kesme dondurma ile servis yaptım.
Haşhaşlı Revani'nin menüsünde bulunduğu iftar yemeği👉BURADA
"Afiyetle Kalın"

HAŞHAŞLI REVANİ;
Malzemeler;
4 adet yumurta,
Yarım su bardağı toz şeker,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı haşhaş tohumu,
1 su bardağı irmik,
1,5 su bardağı un,
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu.
Şerbet için;
2,5 su bardağı toz şeker,
2,5 su bardağı su,
Yarım limonun suyu.
Üzerine;
2 poşet krem şanti,
1,5 su bardağı soğuk süt.

HAŞHAŞLI REVANİ TARİFİ;
Şerbet malzemelerini karıştırıp, kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları çırpın, içine şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
Süt, sıvıyağ gibi sıvı malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
Unu, kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Haşhaşı ve irmiği de ekleyip, karıştırın.
Fırına dayanıklı tepsinizi yağlayın ve hafifçe unlayın.
Hazırladığınız kek hamuru kıvamında ki tatlı hamurunu tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında pişirin.
Piştikten sonra ılınmasını beklediğiniz tatlının üzerine bir kaç yerinden kürdan batırın.
Şerbeti tatlının üzerine döküp, çekmesini bekleyin.
Not; Tatlı da şerbette ılık olacak!
Krem şantiyi süt ile çırpın.
Tatlının üzerine yayın, krem şanti iyice soğuyup sertleşince, dilimleyerek servis yapın.
Krem şantinin üzerine toz antep fıstığı yada çekilmiş ceviz içi serperek servis yapabilirsiniz.
"Afiyet Olsun"

*Muhterem'le Geziye güncellendi.
Atatürk Arboretumu'nda ki gezimizin 2. bölümünü görmek için, bakınız;
Muhterem'le Geziye-Atatürk Arboretumu-2.Bölüm



13 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacım..
    nefis bir sunum yine...
    tatlı tadında mutlu haftalar dilerim..
    sağlıcakla kalın...
    :)

    YanıtlaSil
  2. haşhaşlı tarifler görsel açıdanda bir harika oluyor...ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. harika olmus canim ellerine saglik, çok severim, hashasli revaniyi super olmus :)

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım hep isteyipte deneyemediğim bir tarif çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. Canım bayılırım haşhaşlı revaniye ellerine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Ben irmikli tatlıları pek sevmem ama bu tatlıyı çok seviyorum. Haşhaşın verdiği o çıtırlık mımmm..

    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Ben bu tatlıyı o kadar çok sık yaparım ki anlatamam hatta ezbere bildiğim tarifler arasındadır. Kimin tatlı yapması gerekiyorsa ben yaparım:)) Bayramlarda baklava bittiğinde kurtarıcıdır. Yayınlamakla çok iyi yapmışsınız. Hatta bu tatlının bende güzel bir anısı şudur, siteme ilk yüklediğim tariftir:) sizinde ellerinize sağlık. İnce olması daha güzel, bereketli olmuştur. Bu arada resimeleriniz çok güzel, hangi makineyle çekiyorsunuz? Profeyonel bir makineniz mi var? Ben bayıldım doğrusu. Emeklerinize sağlık.
    İyi bir hafta geçirmeniz duası ile..

    YanıtlaSil
  8. Ellerıne sağlık yerken çıtır çıtır gelen o lezzete bayıldım ben..

    Bereketi bol olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Muazzez'e;
    Sevgili Muazzez,
    Kullandığım fotoğraf makinesini sormuşsun.
    Profesyonel makine kullanmıyorum.
    Yemek resimlerimi Sony DSC-S600 ile gezi resimlerini Fuji Film S1500 ile çekiyorum.
    Sony benim ilk göz ağrım, halen yemek resimlerimi onunla çekerim, ufaktır ama güzel ışıkta çok güzel resimler çeker.
    Fuji Filmi geçen yıl oğlum anneler gününde hediye etti.
    Gezi resimlerimde çok faydasını görüyorum, video-panoramik resim çekmek gibi farklı özellikleri var.

    YanıtlaSil
  10. Kesinlikle nefis oluyor. Biz bayıla bayıla yiyioruz.
    Ellerine sağlık.
    İyi haftalar

    YanıtlaSil
  11. Bu tatliyi cok seviyorum yerken hashas tohumlarinin citir citir etmesi tatliya dahada guzel bir lezzet katiyor.Ellerine saglik canim mukemmel gorunuyor.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. nefis görünüyor..ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil
  13. bayıldığım tatlı nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...