13 Ocak 2011 Perşembe

HAŞHAŞLI TATLI

Haşhaşlı tatlı, bu yaz bir kaç yerde tadına baktığım ve çok beğendiğim bir tatlı tarifiydi.
Ablam Ramazan ayında iftarda tatlı olarak bu hafif ve lezzetli tatlıyı yapınca hemen tarifini aldım.
Bu tarifte çok ağır olmayan hafif bir şerbet var.
Şerbet tatlıya tamda benim sevdiğim gibi hafif bir nemlenme sağlıyor.
Üzerini süslemek için bu tarifte meyvalı sos kullanılıyor ama isterseniz çırpılmış krem şanti ve kivi kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"

HAŞHAŞLI TATLI;
Malzemeler; (Dikdörtgen Borcam için)
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 paket kabartma tozu,
1 su bardağı haşhaş,
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
3 su bardağı un,
Not;
Un miktarı yumurtanızın iriliğine, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak artabilir.
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
2 paket meyvalı sos.
TARİFİ;
Şerbet malzemelerini karıştırıp, kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları çırpın, içine şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
Süt, sıvıyağ gibi sıvı malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
Unu, kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Limon kabuğu rendesini ve haşhaşı da ekleyip, karıştırın.
Fırına dayanıklı tepsinizi yağlayın ve hafifçe unlayın.
Hazırladığınız kek hamuru kıvamında ki tatlı hamurunu tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında pişirin.
Piştikten sonra ılınmasını beklediğiniz tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Üzerini süslemek için;
Meyvalı sosu üzerinde ki tarife göre pişirin.
Karıştıra karıştıra soğutun ve tatlının üzerine yayın.
Tatlınızı dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"

19 yorum:

  1. Nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. meyve sosolu hiç denememiştim ama çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. mutremcim ellerine sağlık tatlım gerçekten nefis görünüyor
    afiyet bal olsun

    YanıtlaSil
  4. Canım ebn bunu çok merak ediyorum mutlaka deneyeceğim elelrine sağlık...

    YanıtlaSil
  5. canım ablacığım ellerine emeklerine sağlık..
    haşhaşlı kek yapmıştım ama hiç tatlı olarak denememiştim..
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Adsız17:12

    Haşhaşlı tatlı gerçekten hafif bir tatlı.Üzerine genelde muhallebi yapıyorum ben ama meyve sosu da çok yakışmış görünüyor.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Daha önce bir kaç blogda görmüştüm üzerine meyveli sos dökülmese olurmu acaba

    YanıtlaSil
  8. meyve soslu denememiştim afiyet şifa olsun

    YanıtlaSil
  9. Muhteremcim merhaba:) Tatlı nefis olmuş ellerine sağlık. SEvgili burçdaşım evlilik yıldönümün kutlu olsun daha nice mutlu seneler dilerim. Her sene yaptığın sevgi dolu pastalar nefis olmuş... sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. herzamanki gibi nefisss...

    YanıtlaSil
  11. Genlede kremşantili yaparım ama eminimm meyveli sosta çok yakışmıştır

    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. looks delicious! thank you for sharing!

    YanıtlaSil
  13. Ben de geçenlerde haşhaşlı şekerpare yedim çıtır çıtır şahane oluyor yemesi. Bu tatlı da harika görünüyor Muhterem Hanım ellerinize sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  14. Annemde haşhaşlı birşey diyordu bugün.Böyle bir tatlı yapmalı annemede de.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  15. Ellerinize sağlık nefis görünüyor,denemek lazım.Ben de şerbetsiz olanını yapıyorum ve kumlu kek ismini verdim.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  16. Merhaba ellerine sağlık sofra ve tatlı harika bayağı uğraşmışsın ama değmiş doğrusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  17. bu tatlıyı meyve sosuyla haşhaşlı kek arasına krem şanti koyarakta denerseniz inanın çok beğeneceksiniz ellerinize sağlık =)

    YanıtlaSil
  18. Adsız20:51

    merhaba bu tatlıyı bir gün önce yaparsak nasıl olur...acil cevap verirmisiniz lütfen??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba,
      Bu tatlıyı bir gün önce yapabilirsiniz, hiç sorun çıkmıyor.
      Kolay gelsin.

      Sil

Yorum yazmak için;
Google hesabınız yoksa "Anonim" bölümünü işaretleyerek yorum yazabilirsiniz.
İsminizi yazmayı unutmayın!...