Haşhaşlı tatlı, bu yaz bir kaç yerde tadına baktığım ve çok beğendiğim bir tatlı tarifiydi.
Ablam Ramazan ayında iftarda tatlı olarak bu hafif ve lezzetli tatlıyı yapınca hemen tarifini aldım.
Bu tarifte çok ağır olmayan hafif bir şerbet var.
Şerbet tatlıya tamda benim sevdiğim gibi hafif bir nemlenme sağlıyor.
Üzerini süslemek için bu tarifte meyvalı sos kullanılıyor ama isterseniz çırpılmış krem şanti ve kivi kullanabilirsiniz.
"Afiyetle Kalın"
HAŞHAŞLI TATLI;
Malzemeler; (Dikdörtgen Borcam için)
4 adet yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı süt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 paket kabartma tozu,
1 su bardağı haşhaş,
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu,
3 su bardağı un,
Not;
Un miktarı yumurtanızın iriliğine, kullandığınız su bardağının büyüklüğüne bağlı olarak artabilir.
Şerbeti için;
1 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su,
1 paket vanilya,
Üzeri için;
2 paket meyvalı sos.
TARİFİ;
Şerbet malzemelerini karıştırıp, kaynatın ve soğumaya bırakın.
Yumurtaları çırpın, içine şekeri ekleyip karıştırmaya devam edin.
Süt, sıvıyağ gibi sıvı malzemeleri de ekleyip, karıştırın.
Unu, kabartma tozunu eleyerek ekleyin.
Limon kabuğu rendesini ve haşhaşı da ekleyip, karıştırın.
Fırına dayanıklı tepsinizi yağlayın ve hafifçe unlayın.
Hazırladığınız kek hamuru kıvamında ki tatlı hamurunu tepsiye dökün.
Önceden ısıtılmış, orta hararetteki fırında pişirin.
Piştikten sonra ılınmasını beklediğiniz tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Üzerini süslemek için;
Meyvalı sosu üzerinde ki tarife göre pişirin.
Karıştıra karıştıra soğutun ve tatlının üzerine yayın.
Tatlınızı dilimleyerek servis yapın.
"Afiyet Olsun"
Nefis görünüyor ellerinize sağlık sevgiler..
YanıtlaSilmeyve sosolu hiç denememiştim ama çok güzel görünüyor.ellerinize sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilmutremcim ellerine sağlık tatlım gerçekten nefis görünüyor
YanıtlaSilafiyet bal olsun
Canım ebn bunu çok merak ediyorum mutlaka deneyeceğim elelrine sağlık...
YanıtlaSilcanım ablacığım ellerine emeklerine sağlık..
YanıtlaSilhaşhaşlı kek yapmıştım ama hiç tatlı olarak denememiştim..
sevgilerimle..
Haşhaşlı tatlı gerçekten hafif bir tatlı.Üzerine genelde muhallebi yapıyorum ben ama meyve sosu da çok yakışmış görünüyor.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilMerhaba Daha önce bir kaç blogda görmüştüm üzerine meyveli sos dökülmese olurmu acaba
YanıtlaSilmeyve soslu denememiştim afiyet şifa olsun
YanıtlaSilMuhteremcim merhaba:) Tatlı nefis olmuş ellerine sağlık. SEvgili burçdaşım evlilik yıldönümün kutlu olsun daha nice mutlu seneler dilerim. Her sene yaptığın sevgi dolu pastalar nefis olmuş... sevgilerimle...
YanıtlaSilherzamanki gibi nefisss...
YanıtlaSilGenlede kremşantili yaparım ama eminimm meyveli sosta çok yakışmıştır
YanıtlaSilEllerine sağlık
looks delicious! thank you for sharing!
YanıtlaSilBen de geçenlerde haşhaşlı şekerpare yedim çıtır çıtır şahane oluyor yemesi. Bu tatlı da harika görünüyor Muhterem Hanım ellerinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilAnnemde haşhaşlı birşey diyordu bugün.Böyle bir tatlı yapmalı annemede de.ellerinize sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık nefis görünüyor,denemek lazım.Ben de şerbetsiz olanını yapıyorum ve kumlu kek ismini verdim.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Merhaba ellerine sağlık sofra ve tatlı harika bayağı uğraşmışsın ama değmiş doğrusu sevgiler...
YanıtlaSilbu tatlıyı meyve sosuyla haşhaşlı kek arasına krem şanti koyarakta denerseniz inanın çok beğeneceksiniz ellerinize sağlık =)
YanıtlaSilmerhaba bu tatlıyı bir gün önce yaparsak nasıl olur...acil cevap verirmisiniz lütfen??
YanıtlaSilMerhaba,
SilBu tatlıyı bir gün önce yapabilirsiniz, hiç sorun çıkmıyor.
Kolay gelsin.